Новости и события

06.11.2018
Источник: УкрОборонПром

Закупівлі "Укроборонпрому" у публічному режимі

Закупівлі "Укроборонпрому" у публічному режимі
Підприємства, що входять до складу ДК Укроборонпром, здійснюють свої закупівлі у публічному режимі.  Так, 61 підприємство проводить закупівлі через комерційний модуль електронного майданчика SmartTender, який акредитований в системі "ProZorro". 7 підприємств використовують систему ProZorro для допорогових та надпорогових закупівель, відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі". Також підприємства використовують систему Rialto.

Інші підприємства-учасники Концерну наразі або знаходяться на тимчасово окупованій території, або ж перебувають у стадії санації та не здійснюють закупівельну діяльність, у якій можуть використовуватись електронні майданчики.

Зазначимо, що майданчик SmartTender став переможцем відкритого конкурсу з відбору електронного торговельного майданчика із закупівель. Загалом у конкурсі взяли участь 27 електронних майданчиків. SmartTender максимально відповідає вимогам зручності, надійності, сучасності системи обробки та зберігання даних, можливості протидії кібератакам, наявності власної матеріально-технічної бази.

Варто наголосити, що обраний за результатами конкурсу майданчик із закупівель SmartTender замінить різні майданчики, які раніше використовувалися підприємствами. Система базується на принципах і підходах "Prozorro": повній прозорості і підзвітності, а також рівному і легкому доступі для бізнесу.

Щодо майданчиків з продажу державного майна, товарів, робіт і послуг, а також надання в оренду майна, то Концерном було підписано Меморандум щодо співпраці у побудові прозорої та ефективної системи реалізації майна із ДП "ProZorro.Продажі". У документі обумовлено чітку "дорожню карту", яка визначає основні етапи створення сучасної системи реалізації та надання в оренду майна держпідприємств Концерну. Також визначено, що система реалізації майна буде проводитись у форматі електронних торгів, що здійснюватимуться за стандартами, критеріями та технологією системи електронних публічних закупівель Prozorro.

Зазначимо, що Концерном було скасовано кваліфікаційну процедуру для постачальників – перевірка контрагентів здійснюється лише внутрішніми підрозділами безпеки підприємств.

"Укроборонпромом" також розроблено та затверджено новий Порядок моніторингу платежів. Ним радикально змінено підхід в моніторингу платежів, що пришвидшило здійснення оплат за укладеними договорами.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные