Новости и события

25.08.2024
Источник: Млітарний

United24 розкрив вигляд дрона-ракети «Паляниця»

United24 розкрив вигляд дрона-ракети «Паляниця»

В Україні розкрили зовнішній вигляд нового далекобійного дрона-ракети «Паляниця».

Відповідне фото було продемонстроване в одному з відео «United24».

Як зазначаю у «United24», новий далекобійний дрон-ракета «Паляниця» був розроблений українськими фахівцями у найкоротший термін, аби створити відповідь на постійні ракетні удари з боку Росії.

Загалом, на розробку було витрачено півтора року, що в рамках війни є дуже швидко.

Через секретності виробу, характеристики нової далекобійної зброї не повідомляються, але зазначається, що в межах дії цієї ракети знаходиться понад двох десятків ворожих аеродромів.

Запуск «Паляниці»відбувається з землі, а для досягнення великої дальності, дрон-ракета оснащений турбореактивним двигуном, що в теорії дозволяє регулювати тягу, для досягнення найекономнішої швидкості польоту.

Окрім аеродромів, Україна також зможе завдавати удари по військовим частинам, нафтопереробним заводам, базам зберігання нафти, стаціонарним радіолокаційним комплексам тощо.

Окрім цього, у «United24» зазначили, що новий дрон-ракета «Паляниця» вже отримав перше успішне бойове застосування проти цілей ворога, яке відбулося 24 серпні 2024 року.

Наразі деталі першого бойового застосування не повідомляються, але зазначається, що кількість дронів цього типу буде значно збільшуватись, аби завдати ворожій військовій інфраструктурі якнайбільше шкоди.

Окремо зазначається, що вартість нового виробу є значно меншою, а ніж його аналогів, й, окрім того, наразі тривають роботи зі зменшення вартості виробництва, шляхом використання альтернативних матеріалів.

Завдяки такому підходу, це дозволить розгорнути масове виробництво ракет та посилити далекобійний ударний потенціал України у цій війні та у майбутньому.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що «Агенція оборонних закупівель» міністерства оборони уклала низку угод на закупівлю вітчизняних безпілотників, засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та зв’язку.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные