Новости и события

13.04.2024
Источник: Мілітарний

Німеччина передасть Україні додатковий ЗРК Pаtriot

Німеччина передасть Україні додатковий ЗРК Pаtriot
Німеччина оголосила про негайну передачу Україні ще одного зенітно-ракетного комплексу Patriot через збільшення російських ракетних атак.

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на заяву міністерства оборони ФРН.

Це буде вже третій ЗРК Pаtriot, який Україна отримає від Німеччини в межах військової допомоги.

«Німеччина негайно передасть Україні ще один комплекс ППО Patriot для захисту від російських повітряних атак. Він буде переданий на додаток до вже поставлених і ще запланованих для передачі систем протиповітряної оборони», – зазначили у міноборони ФРН.

Зазначається, що ЗРК надійде із запасів Бундесверу і повинен бути переданий негайно.

Уряд Німеччини прийняв рішення терміново посилити українську протиповітряну оборону у зв’язку зі збільшенням кількості російських авіаударів по Україні.

«Російський терор проти українських міст та інфраструктури країни завдає нечуваних страждань. Він ставить під загрозу енергозабезпечення населення та руйнує промислові об’єкти, важливі для боєготовності ЗСУ. Тому ми підтримуємо Україну ще одним Patriot», – наголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

На початку квітня, під час Ради Україна—НАТО на рівні міністрів закордонних справ українська сторона винесла на розгляд партнерів одне питання: постачання в Україну систем ППО.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за результатами обговорення Німеччина як лідер Коаліції протиповітряної оборони шукатиме для України комплекси ППО Patriot не тільки в межах НАТО, а й по всьому світу.

Ілюстративна фотографія з пуском ракети з Patriot. Фото: fakty.com.ua

У березні «Мілітарний» повідомляв, що міноборони Німеччини підписало контракт з американською компанією RTX (Raytheon) на закупівлю додаткової кількості зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Загальна вартість підписаного контракту становить понад 1,2 мільярда доларів США, що включає постачання пускових установок, радіолокаційних станцій, командного пункту, а також відповідну підтримку та забезпечення.

Замовлено найновішу версію ЗРК у конфігурації PAC-3MSE, яка якісно доповнить парк німецьких систем конфігурації PAC-2.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные