Новости и события

31.03.2024
Источник: Мілітарний

Франція поставить Україні сотні бронемашин та ракети Aster – Лекорню

Франція поставить Україні сотні бронемашин та ракети Aster – Лекорню
Франція в межах нового пакету військової допомоги передасть Україні сотні одиниць бронетехніки, яку виводять зі складу французької армії.

А також зенітні ракети Aster 30 для посилення української протиповітряної оборони.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, повідомляє Le Monde

Йдеться, зокрема про французькі колісні бронетранспортери VAB.

«Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібні, наприклад, наші броньовані фронтові машини (VAB): це абсолютно необхідно для мобільності військ», – сказав Лекорню.

За словами міністра, БТР VAB хоч і є старою технікою, проте вони все ще придатні до експлуатації та зможуть принести користь Україні.

Лекорню додав, що сотні машин будуть передані українській стороні у 2024-му та на початку 2025 року.

Бронетранспортери VAB перебувають понад 40 років на озброєнні французької армії та поступово замінюються на колісні машини нового покоління Griffon.

Також у відповідь на прохання допомогти з посиленням протиповітряної оборони Франція передасть Україні партію зенітних ракет Aster 30 для комплексів ППО SAMP/T.

«Ми також розробляємо боєприпаси з дистанційним керуванням в дуже короткі терміни, щоб доставити їх українцям цього літа», – додав голова міноборони Франції. При цьому Себастьєн Лекорню не уточнив про які боєприпаси йдеться.

Як повідомляв «Мілітарний», раніше французький міністр оборони розповів, що списане озброєння і техніка зі складу французької армії країна вже передає та передаватиме і надалі Україні.

При цьому Лекорню зазначив, що передача озброєння ніяк не впливає на національну безпеку, оскільки озброєння, яке передається, є списаним і замінюється новим.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные