Новости и события

12.09.2018
Источник: УкрОборонПром

"Укроборонпром" розробив нову редакцію закону про державне оборонне замовлення

"Укроборонпром" розробив нову редакцію закону про державне оборонне замовлення

 У Державному концерні "Укроборонпром" розробленопроект нової редакції Закону України "Про державне обороннезамовлення". Про це під час круглого столу "Проблеми реформування ОПКУкраїни. Шляхи та можливості реалізації реформи" повідомив Генеральнийдиректор "Укроборонпрому" Павло Букін.

За його словами, існуюча в Україні системадержоборонзамовлення запозичена із СРСР. Тому вона є хибною та не відповідаєсучасним реаліям ринкової економіки.

"Система ДОЗ, яка в нас є, створює неринкову залежністьпостачальників від замовників, надає перевагу замовникам. Без нормальноїсистеми ДОЗ, практики замовлень та ціноутворення, властивих сучасній ринковійекономіці, неможливий стабільний прогнозований розвиток виробництва. Відтак –виникають затримки із виконанням замовлення тощо. Крім того, чинні норми законупро ДОЗ створюють переваги для закордонних виробників, оскільки вимоги до нихзначно менші, аніж до вітчизняних", – заявив Генеральний директорКонцерну.

"Ми розраховуємо на підтримку парламенту в прийняттірозроблених нами змін. Сподіваємося, що із ухваленням нової редакції закону проДОЗ, практика, яка застосовується у ринкових економіках, буде впроваджена і вУкраїні", – наголосив Павло Букін.

Він зазначив, що до роботи над новою редакцією законузалучено експертів, представників Міністерства оборони України, приватнихпідприємств ОПК, громадських організацій, зокрема Незалежного антикорупційногокомітету з питань оборони (НАКО).

Крім того, керівник "Укроборонпрому" повідомив, щопід час XV Міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та Безпека –2018", яка відбудеться у Києві 9-12 жовтня, представники НАТО проведутьсемінар щодо практики закупівель зброї та військової техніки, а також принципівціноутворення, які діють у країнах Північноатлантичного Альянсу.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные