Новости и события

04.09.2018
Источник: УкрОборонПром

"Укроборонпром" представляє свої розробки на міжнародній виставці MSPO-2018 у Польщі

"Укроборонпром" представляє свої розробки на міжнародній виставці MSPO-2018 у Польщі
Зокрема ДП "Миколаївський бронетанковий завод" у Польщі презентує макет бойової розвідувальної машини БРМ "Мангуст". Це – двовісна броньована розвідувальна плаваюча машина, з усіма ведучими колесами, з незалежною підвіскою 4х4. БРМ має підвищену прохідність, здатна розвивати по шосе швидкість до 100 км/год та з ходу долати водні перешкоди.

Також на українському стенді представлено макети бронетранспортерів БТР-4МВ (ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова"), БТР-3Е1 (ДП "Київський бронетанковий завод"), БТР-70Ді-02 "Вітязь" та розвідувально-дозорної машини БРДМ-2Ді (ДП "Миколаївський бронетанковий завод"), а також іншу продукцію українських підприємств, що входять до бронетанкового кластеру "Укроборонпрому".

Чимало експонатів на стенді – виробництва ДАХК "Артем": протитанкова керована ракета "Комбат" калібру 125 мм, авіаційні керовані ракети Р-27Р та Р-27ЕТ, некеровані авіаракети РС-80КО.  Від ДП "Машинобудівна фірма "Артем" – комплекси активного захисту "Заслон" та "Заслон-Л", термобаричні гранати РГТ-27С та РГТ-27С2.  А Державне Київське конструкторське бюро "Луч" представляє у Польщі легкий переносний ракетний комплекс "Корсар".

Зазначимо, що військово-технічне співробітництво України та Польщі має важливе значення для підвищення обороноздатності обох країн та для посилення конкурентності на зовнішніх ринках. Одним із вдалих прикладів є спільний проект зі створення системи залпового вогню ZRN-01 Stokrotka. Ця зброя стала результатом співпраці ДК "Укроборонпром" з одним з найбільших приватних об’єднань польського оборонно-промислового комплексу WB Group.

У ході MSPO-2018 заплановано низку зустрічей та переговорів щодо стратегічної співпраці українських та польських оборонних підприємств.

MSPO – щорічна найбільша виставка досягнень оборонної промисловості у Польщі та Центральній Європі. Вона організовується та поводиться під патронатом президента Республіки Польща. Україна бере участь у заході з 2014 року. Цьогорічна виставка у Кельце триватиме до 7 вересня.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные