Новости и события

21.08.2018
Источник: УкрОборонПром

Т-84-120 "Ятаган": перехід на калібр НАТО для українського війська

Т-84-120 "Ятаган": перехід на калібр НАТО для українського війська

Танк Т-84-120 "Ятаган" – основний бойовий танк,який оснащений 120-мм гарматою у відповідності до прийнятого у країнах НАТОстандарту. Ця бойова машина буде продемонстрована у Києві під час урочистихзаходів з нагоди Дня Незалежності України.

"Ятаган" був розроблений у ДП "ХКБМ ім.Морозова", що входить до складу "Укроборонпрому", та єефективним рішенням з інтеграції стандартів Альянсу в українську бронетехніку.Для вирішення цієї задачі харківські інженери з нуля розробили новий механізмзаряджання, який може працювати з унітарними пострілами натівскього стандарту.

Новий механізм заряджання працює по конвеєрному принципу тарозміщений у спеціальному відсіку в задній частині башти. Цей відсіквідокремлений від екіпажу та має спеціальні вишибні панелі, що дозволяємаксимально підняти безпеку екіпажу та повністю відповідає рішеннямконструкторської школі країн-членів НАТО.

 

Використання натівської танкової гармати значно розширюєноменклатуру боєприпасів, які можуть використовуватись Т-84-120. Мова йде нетільки про снаряди, що можуть виготовлятися на новій технологічній лінії, якавстановлена на ДАХК "Артем", але і боєприпаси виробництвакраїн-членів НАТО.

Окрім потужної натівської зброї, "Ятаган" маєвисокі ходові характеристики. Завдяки 1200-сильному дизельному двигуну, 48-тонамашина розганяється до 65 км/год. Питома потужність Т-84-120 складає 26 к.с./т,що значно вища за показники не тільки Т-64, Т-72 чи російського Т-90, але ідеяких сучасних танків країн Альянсу.  В цей же час, за захист танкувідповідає не тільки багатошарова броня, але і сучасні засоби динамічногозахисту "Ніж" та комплекс електроно-оптичної протидії від керованогоозброєння. Що у сукупності робить "Ятаган" захищеною, маневреноюмашиною з потужною зброєю.  

style="border:none;overflow:hidden"scrolling="no" frameborder="0"allowTransparency="true" allow="encrypted-media"allowFullScreen="true">

Загалом, конструкторські та технологічні рішення, які були відпрацьованіпід час розробки Т-84-120 "Ятаган" ще у 2000-х роках, дозволяють вестимову про можливість поступової модернізації вже існуючого парку українських танківта розробку нових зразків бронетанкової техніки, як під вже існуючи 120-мм артилерійськісистеми, так і перспективні.  

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные