Новости и события

20.08.2018
Источник: УкрОборонПром

152-мм снаряди від ДАХК "Артем": випробування завершено – розпочато постачання до українського війська

152-мм снаряди від ДАХК "Артем": випробування завершено – розпочато постачання до українського війська
Завершальний етап випробувань пройшов на військовому полігоні у Чернігівський області, під час якого було здійснені постріли на максимальну дальність, які довели відповідність снаряду всім вимогам. А за результатами всіх випробувань, які стартували ще на початку цього року, було прийнято рішення щодо постачання нових снарядів до українського війська.

"Нині ДАХК "Артем" переходить до серійного виробництва 152-мм снарядів, які вже найближчим часом будуть постачатись до українського війська. Наступний наш крок – у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем у калібрах від 100-мм, до натівського калібру у 155-мм", – заявив Президент України Петро Порошенко.

Необхідно зазначити, що виготовлення боєприпасів для "Гіацинту" є першим етапом у цільовій програмі, затвердженій Президентом України. На наступних етапах отриманий досвід та відпрацьовані технологічні та виробничі процеси дозволяють у короткий термін перейти до виробництва снарядів і для інших артилерійських систем у калібрах від 100-мм, до натівського калібру у 155-мм.

У виробництві цих снарядів, окрім ДАХК "Артем", беруть участь і інші підприємства "Укроборонпрому", які відповідальні за виготовлення порохів, вибухових речовин та бойове спорядження снарядів. Наявні потужності випускати до 18 тисяч снарядів за рік. Окрім того, у ДАХК "Артем" передбачено значне розширення виробничих потужностей, що дозволяє збільшити випуск снарядів до 360 тисяч на рік. Це повністю перекриває всі потреби українського війська, як наявні, так і перспективні.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные