Новости и события

18.08.2022
Источник: Мілітарний

Boeing та Nammo завершили випробування снаряда нового покоління “Ramjet 155”

Boeing та Nammo завершили випробування снаряда нового покоління “Ramjet 155”

Boeing та Nammo успішно випробували артилерійський снаряд “Ramjet 155” із прямоточним повітряно-реактивним двигуном.

Випробування продемонстрували життєздатність одного з пріоритетів модернізації армії США — далекого високоточного вогню.

Під час випробувань у Норвегії снаряд “Boeing Ramjet 155” був випущений з гармати, і його прямоточний повітряно-реактивний двигун (ППРД) успішно спрацював.

Він продемонстрував стабільність польоту з добре контрольованим процесом згоряння.

Випробування снаряда "Ramjet 155". 2022 рік. Норвегія. Фото: Nammo

Результати випробувань демонструють, що прямоточні повітряно-реактивні двигуни життєздатні та можуть докорінно змінити майбутнє артилерії“, – сказав генеральний директор Nammo Мортен Брандтцег.

Тести на далекі відстані в Норвегії відбулися після багаторічних досліджень, розробки та перевірки технологій ППРД Boeing і Nammo, включаючи понад 450 статичних випробувань або на короткі відстані.

Добре видно запалення прямоточного двигуна снаряда "Ramjet 155" після пуску з гармати. 2022 рік. Норвегія. Фото: Nammo

Boeing Phantom Works та Nammo співпрацюють у рамках стратегічного партнерства для спільної розробки та виробництва посилених артилерійських снарядів наступного покоління.

У липні 2019 року команда Boeing-Nammo одержала контракт у рамках програми XM1155 армії США на розробку та вдосконалення снаряду “Ramjet 155“.

Боєприпас “Ramjet 155”. Фото: Nammo

У травні 2021 року команда одержала контракт на розробку технологій другої фази.

Програма, що вважається гібридом керованого артилерійського снаряда й ракети, має отримати загальну конструкцію снаряда, який можна використовувати в гарматах L39 і L58.

Команда продовжує розвивати та вдосконалювати технологію, а найближчими місяцями заплановані подальші випробування та демонстрації.

У 2019 році представники Nammo заявили, що з їх двигуном боєприпаси отримають максимальну дальність у приблизно 150 кілометрів.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные