Новости и события

19.08.2022
Источник: Мілітарний

Україна отримає 225 високоточних снарядів Vulcano

Україна отримає 225 високоточних снарядів Vulcano

Федеральний уряд Німеччини опублікував заяву  про придбання разом з ЄС 225 ракет Vulcano для Збройних сил України.

Це високоточні артилерійські снаряди, які можуть знищувати цілі на відстані до 70-80 км. Такі боєприпаси підсилять українські гармати калібру 155 мм.

Vulcano – це спільна розробка концернів Leonardo та Diehl.

Vulcano Ballistic Extended Range (BER) – снаряд без модуля наведення, уражає цілі на дальності 50 км при стрільбі з гармат стволами довжиною 52 калібру.

Боєприпас Vulcano Фото: Leonardo

Існує також вдосконалена версія боєприпасу – Vulcano GLR. Точність влучання досягається завдяки поєднанню системи прицілювання INS/GPS з напівактивною лазерною системою наведення. Вона працює на останньому етапі польоту і дає додаткову можливість ураження рухомих цілей.

При стрільбі з гармат довжиною ствола 52 калібру (типу Caesar, польського Krab або PzH 2000) можливе ураження цілей на відстані до 70-80 км.

Цей тип снаряда сумісний з будь-якою артилерією НАТО калібром 155 мм. Маса заряду менша, ніж у класичного 155-мм снаряда, але характеризується більшою швидкістю, також має – у версії GLR – програмований запал, що підвищує ефективність вогню.

Боєприпас Vulcano Фото: Leonardo









Який саме тип Vulcano отримає Україна невідомо.

Якщо це буде Vulcano GLR, Україна отримає ще один тип високоточних артилерійських боєприпасів після німецького протитанкового SMArt, шведсько-французького протитанкового BONUS (остаточного підтвердження їх використання наразі немає) та американського високоточного Excalibur, який використовує систему INS / GPS, подібну до Vulcano GLR.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные