Новости и события

28.04.2022
Источник: Мілітарний

У США готують бронетранспортери M113 до передачі Україні

У США готують бронетранспортери M113 до передачі Україні


У Сполучених Штатах готують до передачі Україні гусеничні бронетранспортери M113.

Інформацію про підготовку бронетехніки 27 квітня, оприлюднили у Міністерстві оборони США.

Американська техніка проходить перевірку та технічне обслуговування.

У повідомленні зазначено, що військові Національної гвардії штату Індіана підготували для передачі Збройним Силам України певну кількість бронетранспортерів M113 в рамках ініціативи США щодо підтримки України у захисті від російського вторгнення.

Гвардійці перевірили, відремонтували та випробували M113, щоб переконатися, що вони повністю справні та готові до передачі.

Раніше ми повідомляли, що Національна гвардія Західної Вірджинії направить Україні бронетранспортери.

Про передачу бронетехніки заявив губернатор штату Джим Джастіс.

Згідно з офіційною інформацією, штат Західна Вірджинія відправить в Україну на запит Міністерства оборони України бронетранспортери M113 у кількості, яка «не розголошується».

Легкий універсальний плаваючий М113 був створений у 1960-х роках. Він є основним гусеничним бронетранспортером, який перебуває на озброєнні механізованих військ армії США.

Його екіпаж складається із двох осіб: механіка-водія та командира. М113 здатний перевозити десантне відділення чисельністю до 11 осіб, а також служити основою для кількох десятків спеціалізованих машин.

У початковій комплектації був озброєний 12,7-міліметровим кулеметом та оснащений бензиновим двигуном. Згодом був декілька разім модернізований.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные