Новости и события

08.07.2018
Источник: Український мілітарний портал

Україна створила вітчизняний протитанковий гранатомет

Україна створила вітчизняний протитанковий гранатомет

Наприкінці квітня на одному з полігонів у Дніпропетровськійобласті розпочались випробування вітчизняного станкового протитанковогогранатомету “Ланцея”.

Його розробник та виробник – компанія ТОВ «Рубін-2017»,про що його директор повідомили у себе на сторінці у Facebook.

Станковийпротитанковий гранатомет “Ланцея”

З опублікованих матеріалів можна зробити висновок, що“Ланцея” (латиницею lancea – давньоримський спис) є копією радянськогостанкового протитанкового гранатомету СПГ-9 “Спис”, що був прийнятий наозброєння в 1963 році.

Він має ряд модифікацій:

  • Десантний гранатомет СПГ-9Д (індекс ГРАУ — 6 Г7)
  • Модернізований гранатомет СПГ-9М (індекс ГРАУ — 6 Г13)
  • Модернізований десантний гранатомет СПГ-9ДМ (індекс ГРАУ — 6Г14)
  • Модифікації з нічним прицілом ПГН-9 (індекс ГРАУ — 1 ПН52) —СПГ-9Н, СПГ-9ДН, ЗПГ-9МН і СПГ-9ДМН

Також на основі СПГ-9М було створено 73 мм гладкоствольнугармату 2А28 «Грім», яка увійшла до комплексу озброєння бойової машини піхотиБМП-1.

СПГ-9 “Спис” призначений для ураження танків,самохідно-артилерійських установок та інших броньованих цілей, а також длязнищення живої сили і вогневих засобів противника.

Під час випробування “Ланцея” була присутня комісія зофіцерів Міністерства оборони України, наукових співробітників та розробниківгранатомету. Як повідомляється – випробування відбулись успішно.

СПГ-9 знаходиться на озброєнні Збройних Сил України,Національної гвардії та Державної прикордонної служби, де активновикористовується з початку протидії російській агресії на Донбасі. Післяпідписання Мінських домовленостей це найпотужніша зброя яку можутьвикористовувати сторони відповідно до мирних угод.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные