Новости и события

23.06.2018
Источник:

"Укроборонпром", КПІ та "Ліга оборонних підприємств" підписали Генеральний договір про партнерство

"Укроборонпром", КПІ та "Ліга оборонних підприємств" підписали Генеральний договір про партнерство

Цей договір передбачає створення  розширених можливостейщодо розробки та впровадження інноваційних науково-технічних ідей, передовихконструкторських і технологічних рішень в сфері розробки і виробництваозброєння для забезпечення обороноздатності України. Підписання договорувідбулось 22 червня у КПІ. Він був затверджений Радою національної безпеки таоборони та погоджений з Міністерством оборони України.

Фактично, цей договір є платформою для принципово новогопідходу у створенні інноваційних оборонних розробок з метою значного зменшеннячасу на реалізацію проривних технологій безпосередньо у виробництві.

"Договір остаточно ліквідує розрив між навчанням тавиробництвом, перетворюючи КПІ у заклад, в якому наука буде переходити уреальні практичні розробки у найбільш наукоємній сфері промисловості –оборонній. Для цього передбачено не тільки обмін інформацією та результатаминауково-технічної діяльності, а і супроводження науково-технічних розробок. Втому числі, передбачено створення спільних навчально-наукових підрозділів,тобто конструкторських бюро та лабораторій, для реалізації найбільшінноваційних та ефективних проектів. Окрім того, договір закріплює питання щодозалучення інвестицій та прямих замовників, а також захисту інтелектуальнихправ", – заявив Перший заступник Генерального директора ДК"Укроборонпром" Сергій Омельченко.

Вже на найближчому заході "Sikorsky Challenge", наякому продемонструють більше 400 інноваційних проектів, будуть відібранінайбільш ефективні та потрібні для оборони України розробки. До відбору, окрімпредставників "Укроборонпрому", КПІ та "Ліги обороннихпідприємств", планується залучити представників РНБО, МЕРТ, а такожзамовників – Міноборони, Національної гвардії та інших силових структурУкраїни.

Відібрані проекти отримають максимальний супровід з бокунавчальних закладів, підприємств "Укроборонпрому", "Лігиоборонних підприємств"  та потенційних замовників для найбільшшвидкої реалізації в інтересах оборони країни та безпеки держави.

Підписання Генерального договору відбулось під час заходів іззавершення першого етапу навчання фахівців оборонно-промислового комплексу замагістерською програмою "Управлінець у сфері оборонно-промисловогокомплексу" у рамках 1,5-річної підготовки.

Враховуючи те, що за цією програмою навчають фахівці з ДК"Укроборонпром", Ради національної безпеки та оборони України,Міністерства оборони, Міністерства економічного розвиту та інших державнихорганів, це дозволяє створити у всіх структурах, які замовляють, виділяютькошти, координують та виготовляють озброєння, єдиний комплексний підхід доуправління всіма механізмами оборонно-промислового комплексу.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные