Новости и события

30.11.2021
Источник: УкрОборонПром

Харківський БТЗ вперше модернізував командирський танк

Харківський БТЗ вперше модернізував командирський танк

Державне підприємство «Харківський бронетанковий завод», яке входить до складу ДК «Укроборонпром», вперше провело глибоку модернізацію командирського танка Т-64БВК. Оновлена техніка успішно пройшла типові випробування.

Фахівці підприємства встановили на машині сучасні прилади спостереження, зокрема тепловізійні, телевізійну систему спостереження за навколишнім простором задньої півсфери, новітню апаратуру супутникової навігації та командирську башту з кулеметом НСВТ калібру 12,7 мм. Були замінені  і прилади освітлення, радіостанція, апаратура внутрішнього зв'язку та комутації, передні викидні щитки тощо.

Оновлений танк отримав додатковий фільтр грубого очищення паливної системи котла-підігрівача, ще одну камеру спостереження для командира з дальністю виявлення до 2000 м, посилений захист кулемета НСВТ і паливних баків, дзеркала заднього виду, передні гумометалеві екрани та низку інших вдосконалень. Водночас схожі роботи працівники заводу проводять з партією танків Т-64БВ.

«Наше головне завдання – забезпечувати українських армійців надійною та оновленою бойовою технікою, яка відповідає умовам ведення сучасного бою, – зазначає директор підприємства Герман Сметанін. – Модернізація командирського танка є надвідповідальною, оскільки необхідно не лише значно поліпшити наявні характеристики, а й створити всі належні умови для ефективного керування підрозділом за будь-яких погодних умов та у будь-який час доби. Колектив заводу успішно виконав це завдання. Це має особливе значення в умовах збройної агресії Російської Федерації проти України».

Haгадаємо, що Т-64БВ разом з Т- 64Б, є основою танкових військ Сухопутних військ України. Головною зброєю цих машин є 125-мм. гармата з ефективною дальністю вогню до 5 км.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные