Новости и события

15.11.2021
Источник: Мілітарний

У Житомирі показали виробництво корпусів БТР-4Е

У Житомирі показали виробництво корпусів БТР-4Е
На Державному підприємстві «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ) показали процес виготовлення корпусів для українських броньованих машин БТР-4Е.


Сьогодні, 15 листопада, на підприємство «Житомирський бронетанковий завод» завітали журналісти місцевого телеканалу СК1, повідомляє пресслужба державного підприємства.

Причиною візиту стало бажання показати, як відбувається виготовлення корпусів для сучасного українського бронетранспортеру БТР-4Е.

Нагадуємо, що за результатами нещодавніх випробувань Житомирський бронетанковий завод підтвердив спроможність якісно та в задані терміни виробляти корпуси для вітчизняних колісних бронетранспортерів.

На підприємстві розпочато серійне виготовлення корпусів для українських броньованих машин.

Робота триває спільно із державним підприємством «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова» (ДП ХКБМ), яке комплектуватиме ці корпуси необхідними системами, вузлами та агрегатами.

“Наразі на ЖБТЗ тривають роботи з розширення виробничої бази для того, щоб до кінця поточного року передати Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова (ХКБМ) партію корпусів для подальшої комплектації необхідними системами, вузлами та агрегатами”, – йшлося у повідомленні концерну «Укроборонпром».

«Харківське конструкторське бюро з машинобудування» має замовлення на виробництво 75 БТР-4Е на 2021 рік.

Крім виготовлення нових бронетранспортерів за державним оборонним замовленням ще має бути створена одна командирська машина БТР-4К та одна ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ.

Бронетранспортери БТР-4Е під час підготовки до урочистостей

Український бронетранспортер БТР-4 призначений для транспортування бійців та їх вогневої підтримки в ході бою. На його базі створено ціле сімейство машин: командирська, командно-штабна, медична, ремонтно-евакуаційна тощо.

Для потреб морської піхоти, бронетранспортер доопрацювали для кращої морехідності, встановивши додаткові поплавки, а повітрязабірник винесений вище бойового модуля.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные