Новости и события

23.05.2018
Источник: УкрОборонПром

Засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО

Засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО

Спільна робоча група Україна-НАТО з оборонно-технічногоспівробітництва сьогодні, 23 травня, провела 26-те засідання, яке пройшло вНаціональному університеті "Одеська морська академія".

Під час заходу було обговорено низку питань, зокрема щодополітики оборонно-технічного співробітництва, а також реформуванняоборонно-промислового комплексу України.

"Спільна робота "Укроборонпрому" з  НАТОє одним з ключових завдань забезпечення обороноздатності України. Це глобальназадача, яка складається з окремих етапів, виконання яких дозволяє Україні впотрібний момент вже бути технічно готовою до вступу до Альянсу, щоб намзалишалося тільки юридично все оформити. Сьогодні до Дорожньої картиУкраїна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва були внесені зміни, які значнорозширюють нашу спільну роботу. Вони направлені, в тому числі, на реформуванняКонцерну, реалізації ключових програм, зокрема тих, які проходять у рамкахПромислово-дорадчої групи НАТО (NIAG)", – повідомив Генеральний директорКонцерну Павло Букін.

Нагадаємо, що зараз підприємства-учасники"Укроборонпрому" активно переводять виробничі потужності на натівськістандарти. Така співпраця є однією з головних умов розвитку вітчизняногооборонно-промислового комплексу. 

На сьогодні велика кількість підприємств"Укроборонпрому" також наполегливо працює у напрямку сертифікаціїпідприємств за стандартом AQAP (Allied Quality Assurance Publications) 2000 серії. Розвивається і пряма участьпідприємств "Укроборонпрому" у програмах НАТО, починаючи віддосліджень у рамках NIAG та приєднання до бази постачальників NSPA, доотримання сертифікатів НАТО з модернізації бойових літаків та гелікоптерів.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные