Новости и события

19.04.2018
Источник: УкрОборонПром

ККБ "Луч" випробувало вдосконалений протитанковий керований ракетний комплекс "Скіф"

ККБ "Луч" випробувало вдосконалений протитанковий керований ракетний комплекс "Скіф"

На одному з військових полігонів відбулися успішнівипробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу"Скіф" (експортна версія українського "Стугна-П"),розробленого ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч",що входить до складу ДК "Укроборонпром".

Конструкція вдосконаленого протитанкового керованогоракетного комплексу "Скіф" зазнала низку змін згідно вимогпотенційного замовника. Усі модифікації були направлені на адаптацію пусковоїустановки для її використання в умовах м’яких ґрунтів та піску. В першу чергу,мова йде про встановлення потужного тепловізору, що дозволяє першимпострілом знищувати цілі попри надскладні погодні умови, як в день, так івночі.

Сама ракета не зазнала змін, бо з самого початкурозроблялася для застосування в будь-яких кліматичних і погоднихумовах, без виключень.

Під час випробувань удосконаленого протитанкового керованогоракетного комплексу "Скіф" були присутні розробники та представникикраїни замовника. Також були присутні представники Збройних Сил України, якіслідкували за ходом випробувань нової розробки КБ "Луч".

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил Українигенерал-полковник Сергій Попко, під час випробувань високо оцінив модернізаціюсучасного українського протитанкового ракетного комплексу виробництва КБ"Луч".

frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Обладнння штатного ПТРК потужним тепловізором даєзмогу гарантовано вражати бронетехніку ворога в умовах складної видимості тавночі. Ця розробка ще раз підтверджує, що наша країна має надзвичайновисокий науковий потенціал, який дозволяє створювати зразки озброєння тавійськової техніки на рівні провідних країн світу", – додав Сергій Попко.

 

Унікальна розробка фахівців ДП "Державне Київськеконструкторське бюро "Луч" має низку технічних переваг, якігарантують ураження  рухомих і нерухомих сучасних броньованих цілей,що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, в тому числі – здинамічним захистом.

 

Окрім цього, український ракетний комплекс також здатнийуражати малорозмірні цілі типу вогневих точок, танків в окопі,легкоброньованих об’єктів та вертольотів, що робить його універсальним вогневимзасобом стримування на полі бою.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные