Новости и события

11.02.2020
Источник: УкрОборонПром

У Комітеті Верховної Ради утворили робочу групу для реформування ДК "Укроборонпром"

У Комітеті Верховної Ради утворили робочу групу для реформування ДК "Укроборонпром"
На базі Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки утворили міжвідомчу робочу групу щодо реформування Державного концерну "Укроборонпром".
До групи увійшли представники Офісу Президента та Верховної Ради, трьох міністерств (Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерств розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України), Ради національної безпеки і оборони, Державної податкової служби, Державного космічного агентства, посольств країн Великої Сімки, офісу НАТО та інших міжнародних організацій, науковці, профільні й антикорупційні експерти з числа громадського суспільства. Від Концерну в групі працюватимуть заступники Генерального директора Укроборонпрому – Роман Бондар (відповідає за трансформацію концерну), Мустафа Найєм (опікується стосунками з органами державної влади), а також Даніїл Федорчук (юридичні питання).
Завдання робочої групи – напрацювати низку законодавчих актів, які необхідні для трансформації "Укроборонпрому" та фінансового оздоровлення Концерну. Йдеться, в першу чергу, про проект Закону України "Про корпоратизацію", який дозволить перетворити Концерн та його підприємства-учасники в акціонерні товариства, а також законопроекти про реструктуризацію податкових боргів та щодо перегляду функцій з експортного контролю, яким наділений Концерн.
Група планує розробити відповідні документи вже протягом двох місяців.
Перше установче засідання групи відбулося 11 лютого за ініціативи та під головуванням народного депутата Ігора Копитіна. Наступні засідання проходитимуть у відкритому режимі на базі підкомітету оборонної промисловості та технічного розвитку Комітету Верховної Ради.
Було домовлено про створення додаткових підпгруп, які будуть займатись більш вузькими питаннями, розділивши питання реформування підприємств від системи експортного контролю.
Наразі планується, що наступна зустріч групи відбудеться вже наступного тижня.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные