Новости и события

06.02.2020
Источник: УкрОборонПром

DefExpo-2020: Спецтехноекспорт презентував в Індії нову програму модернізації танків Т-72

DefExpo-2020: Спецтехноекспорт презентував в Індії нову програму модернізації танків Т-72
Компанія "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", презентувала нову програму модернізації танків Т-72, які досі стоять на озброєнні багатьох країн світу. Презентація відбулася в ході міжнародної оборонної виставки DefExpo-2020, що цими днями проходить у м. Лакхнау, Індія.

Реалізація такої програми надасть нове життя танкам Т-72 ще на десятки років вперед. Вона передбачає значне покращення ходових характеристик танку, збільшення вогняної потужності та посилення захисту, покращення електроніки, систем навігації та ергономіки.

Підвищення рівня мобільності танку досягається завдяки заміні двигуна на унікальний шестициліндровий двигун 6TD-2 потужністю 1200 к.с. та реверсної трансмісії, що перевірені експлуатацією в умовах спекотного клімату та гірської місцевості, мають збільшений ресурс експлуатації.

Передбачається також встановлення допоміжної силової установки потужністю до 10 кВт, комплексної цифрової системи керування. Для збільшення вогневої міці передбачається заміна гармати танку, комплектація керованими снарядами "Комбат", забезпечення дистанційного керування командирським люком, встановлення нової оптики, систем стабілізації та керування стрільбою. Посилення захисту досягається завдяки комплексам динамічного ("Ніж", "Дуплет") та активного ("Заслон") захисту, системи оптико-електронної протидії та ін. Окрім всього іншого, танк оснащується сучасною системою кондиціонування.

Загалом, пропонується замінити та осучаснити більше 40 частин та агрегатів танку.

Демонстрація нової програми модернізації вже привернула увагу іноземних партнерів на виставці DefExpo-2020.

Нагадаємо, нещодавно Збройні сили України отримали партію модернізованих танків Т-72 версії АМТ, що розроблена та реалізована на Київському бронетанковому заводі.

Українська делегація ДК "Укроборонпром" на DefExpo-2020 представлена підприємствами ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", ДП "Антонов", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ДП "Красилівський агрегатний завод", ДП "НВКГ "Зоря-Машпроект", ДП "Ізюмський приладобудівний завод", ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП", ДАХК "Артем".

Довідково:
Міжнародна оборонна виставка DefExpo проводиться в Індії з 2000-го року кожні два роки за підтримки Міністерства оборони Індії, вона є однією із найбільших оборонних виставок у Південній та Південно-Східній Азії. На виставці свої проєкти представляють провідні світові компанії зі сфери оборонної промисловості, зокрема, оборонні гіганти зі США, Франції, Ізраїлю.



Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные