Новости и события

15.11.2019
Источник: УкрОборонПром

Закупівельники "Укроборонпрому" навчились працювати Prozorro

Закупівельники "Укроборонпрому" навчились працювати Prozorro
Фахівці функції закупівель підприємств-учасників Державного концерну "Укроборонпром" завершили тренінги для переходу роботи на Prozorro. Заходи тривали під керівництвом Директорки із закупівель Концерну Надії Бігун з метою навчити людей працювати в цій системі та для повного переходу закупівель підприємств об’єднання на Prozorro з 1 грудня 2019 року.

"Оскільки Прозорро працює за принципом "всі бачать все" перехід на відкритий майданчик є для нас важливим кроком для очищення закупівель від корупційних ризиків. Мета навчання – імплементація нової політики закупівель саме через Prozorro. Формат жвавої дискусії, на мою думку, дає найбільший ефект, оскільки всі учасники мають можливість задати питання та прокоментувати важливі моменти", – говорить Надія Бігун.

Вона відзначила, що закупівельники Концерну та більшості його підприємств-учасників уже успішно реалізують закупівлі на електронних майданчиках та вміють користуватися відповідними інструментами. З переходом на Prozorro  ми залучимо ще більшу кількість постачальників до торгів та отримаємо найкращі ціни на відкритому, конкурентному ринку.

Навчання пройшли 87 фахівців з 71 підприємства-учасника Концерну. Загалом підприємства Концерну щороку закуповують на понад 4 млрд грн. Ці закупівлі стануть відкритими й зрозумілими для всіх – така позиція нової команди "Укроборонпрому".

Нагадаємо, що Концерн вже  прийняв нове положення про допорогові закупівлі – відтепер закупівлі Концерну від 25 тис. грн будуть обов’язково проводити через Prozorrо та ініціював перехід процедур передачі майна в оренду на Прозорро.Продажі для 118 своїх підприємств-учасників державної форми власності.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные