Новости и события

16.09.2019
Источник: УкрОборонПром

Айварас Абромавичус: Укроборонпром має стати холдинговою компанією

Айварас Абромавичус: Укроборонпром має стати холдинговою компанією
ДК "Укроборонпром" у перспективі має стати холдинговою компанією, а не Концерном. Таку думку в інтерв’ю діловому виданню The Page висловив Генеральний директор "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус. Тож на підприємства-учасників Концерну очікує проведення централізації, інвентаризації та корпоратизації.

"Три наші першочергові завдання – це централізація, інвентаризація, корпоратизація. У результаті має стати не концерном, а холдинговою компанією, у яку мають бути передані акції підприємств. Холдинг стане сильним корпоративним центром з якісним персоналом у фінансах, закупках, юридичному обслуговуванні", – зазначив гендиректор "Укроборонпрому".

На переконання Айвараса Абромавичуса, "Укроборонпром" має стати рушієм реструктуризації і модернізації окремо взятих підприємств, почати залучати іноземних та українських інвесторів до створення спільних підприємств.

Крім того, за його словами, варто позбутися непрофільних активів, які наразі перебувають на балансі підприємств.

"Непрофільні активи ми маємо намір передати на баланс міст. Ми не повинні управляти дитячими садочками, школами, басейнами та іншими об’єктами. Зараз на балансі "Укроборонпрому" перебуває 20 тисяч будівель і споруд! Це величезна кількість. У нас є тисячі одиниць бойової техніки Міноборони ще з часів Радянського Союзу, за збереження якої ми не отримуємо кошти. Всі ці майнові питання ми повинні вирішити у найкоротші терміни", – розповів Айварас Абромавичус.

Він також зазначив, що найближчим часом, буде визначено ті підприємства, які підлягатимуть приватизації.

"Абсолютно переконаний, що у цій галузі приватний власний є більш ефективним. Тому у довгостроковій перспективі я бачу, що наші приватні підприємства матимуть більшу питому вагу у секторі. Але як керівник державного підприємства я докладу усіх зусиль, щоб державна компанія розвивалася. Будемо визначати у найкоротші терміни, які підприємства концерну потрібно виставити на приватизацію", – наголосив керівник Укроборонпрому.

Водночас він додав: наразі триває робота із народними депутатами над законодавчими ініціативами, які, у разі їх підтримки парламентом, дозволять виключити частину підприємств зі списку таких, що не підлягають приватизації.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные