Новости и события

22.03.2018
Источник: ДК "Укроборонпром"

Головна агенція передових досліджень і розробок буде створена у КПІ – Павло Букін

Головна агенція передових досліджень і розробок буде створена у КПІ – Павло Букін

Про це підчас свого виступу у Верховній Раді України під час парламентських слухань натему "Національна інноваційна система: стан та законодавче забезпеченнярозвитку" заявив Генеральний директор ДК "Укроборонпром" ПавлоБукін.

"Прийнято рішення створити агенцію передових технологійза моделлю DARPA, яка буде втілювати технології в оборонній промисловості. Ізректором НТУУ "КПІ" Михайлом Згуровським домовлено, що агенція будезаснована саме у цьому університеті. Впевнений, це рішення дозволить досягтинайбільшого ефекту", – підкреслив Павло Букін.

Водночас він наголосив, що питання розвитку інноваційнихтехнологій пов‘язане із необхідністю законодавчих змін, які б удосконалилимеханізми фінансування таких проектів.

"Законодавча база для інноваційної діяльності в Українідостатньо розвинена. Але окремі аспекти потребують удосконалення, оскількигальмують можливості такого фінансування. Якщо говорити про серійнихвиробників, то фінансування інноваційної діяльності здійснюється за рахунокобігових коштів. Відтак витрати виносяться на витрати майбутніх періодів. Якщоговорити про НДІ та КБ, то такі можливості обмежені. Необхідно законодавчо створюватимеханізм для фінансування та пільгового оподаткування інноваційноїдіяльності", – заявив Генеральний директор ДК "Укроборонпром"Павло Букін з трибуни Верховної Ради України.

Він назвав серед досягнутих інновацій у діяльності Концернурозробку безпілотної наземної платформи "Фантом-2".

"Ця платформа дозволяє знищувати живу силу противниката транспортувати вантажі. Вона вже витримала випробування за кордоном. І їїможна вважати результатом діяльності Концерну та його конструкторськихустанов", – підкреслив Павло Букін.

Загалом він  оцінив інноваційну діяльності"Укроборонпрому" з 2014 року "стримано позитивно". Букіннаголосив, що протягом цих років Концерн був сконцентрований на стратегічномузавданні – забезпеченні Міноборони військовою технікою, яка наразі знаходитьсяна озброєнні армії України.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные