Новости и события

08.07.2019
Источник: УкрОборонПром

"Оберіг" від мін та фугасів: новітня система захисту від "Новатора" пішла у серію

"Оберіг" від мін та фугасів: новітня система захисту від "Новатора" пішла у серію

ДП "Новатор", що входить до складу ДК"Укроборонпром", розпочало серійне виготовлення спеціальної системи"Оберіг-С", яка призначена для захисту бійців від радіокерованихвибухових пристроїв – мін, фугасів тощо.

"Оберіг" може заглушити будь-яку передачу командина підрив через радіостанції та мобільні телефони у діапазоні від 20 до 4000МГц. Фактично, у зоні роботи "Оберегу", не працює жодний приймач,який приводить в дію детонатор вибухівки. Це забезпечує гарантований захистбійців, важливих об‘єктів та мирного населення.

Саме такі системи зараз активно розробляються і постачаютьсядо армій провідних країн світу, які ведуть бойові дії в умовах активноїтерористичної загрози, зокрема проти ІДІЛ. Використання таких систем дозволяєпопередити теракти, які направлені проти цивільного населення, військових таінфраструктурних об‘єктів.


Особливістю "Оберіг-С" є те, що він можевстановлюватися на бронетехніку та автотранспорт, забезпечуючи захист всієїколони техніки під час руху. Це дозволяє уникнути втрат на марші чи стоянці відзакладених фугасів. Також він може встановлюватись на стаціонарні об‘єкти, такіяк блокпости, шпиталі, склади боєприпасів чи центри управління та зв‘язку.Масоване використання "Оберегів" дозволяє сотворити, навіть унайнебезпечніших місцях з найвищим ризиком терористичної атаки, захищені"зелені зони".  

Окрім того, "Новатор" розробив більш легку версіюцієї системи – "Оберіг-Н", який може переноситись одним бійцем. Цяверсія призначена для захисту саперів при розмінуванні, локального придушеннязв‘язку, а також забезпечення захисту бійців під час спеціальних операцій.

Наразі "Оберіг-Н" проходить державні випробування,за позитивними результатами яких та включення у Держоборонзамовлення, він зможепостачатись до української армії.


Нагадаємо, що ДП "Новатор" є одним з провіднихпідприємств "Укроборонпрому", яке виробляє авіоніку, радари длялітаків, засоби радіоелектронного придушення та інші електронні компоненти.

Це підприємство володіє унікальним для України цикломвиробництва електронних плат, які використовуються у "оборонці" танайсучасніших зразках української військової техніки та озброєнні. Окрім того,"Новатор" виробляє критично необхідні для української авіаціїрадіолокаційні прицільні комплекси, метеонавігаційні радіолокаційні станції табортові системи запобігання зіткнень.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные