Новости и события

31.05.2019
Источник: УкрОборонПром

Коментар щодо перебування військового майна на територіях підприємств "Укроборонпрому"

Коментар щодо перебування військового майна на територіях підприємств "Укроборонпрому"

31 травня 2019 року інтернет-виданням "Економічнаправда", з посиланням на проект "Марлін", опублікованоповідомлення під назвою "Аудит "Укроборонпрому": мільйоннівтрати та корозія металу". У матеріалі, зокрема, йдеться, що черезневрегульовані питання перебування на територіях оборонно-промисловихпідприємств військового майна Міністерства оборони України, учасники Концернузазнають фінансових збитків.

У зв’язку з цим Концерн має повідомити, що станом на сьогодніна територіях підприємств-учасників дійсно перебуває військове майно, що євласністю  Міноборони України.

ДК "Укроборонпром", починаючи з моменту свогостворення, неодноразово порушував питання щодо проведення інвентаризаціїозброєння та військової техніки (майна), що перебуває на обліку Міноборони, атакож про необхідність укладання договорів відповідального зберігання міжпідприємствами Концерну та суб’єктами господарювання, що належать до МОУ.

Проте, лише після створення Тимчасової слідчої комісіїВерховної Ради України, у Міністерстві оборони були утворені інвентаризаційнікомісії, які відповідальні за проведення позапланової інвентаризаціївійськового майна.

Вищезазначені комісії розпочали роботу з 1 квітня 2019 року,яка наразі триває. З боку керівництва Концерну та підприємств надаєтьсявсебічна допомога та сприяння діяльності цих комісій. 

Результати роботи комісій дозволять привести облік озброєннята військової техніки (майна) у відповідність до чинного законодавства.

За підсумками інвентаризації комісії мають підготуватипропозиції щодо подальшого використання військового майна. Зокрема, того, щоперебуває на обліку Міноборони понад установлені норми забезпечення, або ж ізвідпрацьованим ресурсом чи з перевищеним терміном зберігання.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные