Новости и события

24.05.2019
Источник: УкрОборонПром

"Вільха-М" та "Вільха-Р" від "Укроборонпрому" успішно випробувані на Одещині

"Вільха-М" та "Вільха-Р" від "Укроборонпрому" успішно випробувані на Одещині
Під час серії запусків були перевірені тактико-технічні характеристики ракет, систем наведення та можливості модернізованої "Вільхи" знищувати цілі за мінімальний час після отримання завдання на ураження.

"Підприємства "Укроборонпрому" вже завершують основні етапи випробувань реактивних систем "Вільха-М" та "Вільха-Р". Ці системи є модернізацією "Вільхи", яка вже знаходиться у серійному виробництві. Модернізації направлені на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових  конструкторських рішень та матеріалів, що підвищує загальну ефективність цієї високоточної зброї", – заявив Генеральний директор Концерну Павло Букін під час випробувань.

"Випробування пройшли успішно, і ми готуємося до того, щоб з серпня по жовтень провести державне випробовування і поставити їх на озброєння Збройних Сил України.  Це ефективна зброя, яка сьогодні для нас дуже потрібна", – повідомив Міністр оборони України Степан Полторак за результатами стрільб.

Таким чином, українська армія вже найближчим часом може отримати модернізовані версії нової високоточної зброї, яка забезпечує знищення противника на дальності у 130 км першим пострілом.

Окрім того, у рамках цих випробувань планується провести вогневі випробування  ракетного комплексу "Нептун" з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані у 300 км. Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

Створення "Вільхи" та "Нептуна" у максимально стислі строки стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств "Укроборонпрому", зокрема ДККБ "ЛУЧ", ДАХК "АРТЕМ" та ДП "Жулянський машинобудівний завод "ВІЗАР".


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные