Новости и события

17.05.2019
Источник: УкрОборонПром

"Непутн" та модернізована "Вільха" пройдуть черговий етап вогневих випробувань

"Непутн" та модернізована "Вільха" пройдуть черговий етап вогневих випробувань
Ракетний комплекс "Непутн" та модернізована реактивна система "Вільха", які були створені у тісній кооперації підприємств кластеру високоточного озброєння та боєприпасів ДК "Укроборонпром", пройдуть черговий етап випробувань.

Завдяки роботі підприємств він відбудеться вже до кінця травня на одному з полігонів на Одещині, тобто лише через півтора місяці після останніх випробувань.   

Під час пусків буде перевірена відповідність новітнього високоточного озброєння заявленим тактико-технічним характеристикам, зокрема дальності  польоту та точності знищення цілей.

У вогневих випробуваннях візьме участь ракетний комплекс "Нептун" з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані у 300 км. Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

Нагадаємо, що ракетний комплекс "Нептун", до складу якого входить універсальна самохідна пускова установка, транспортна машина для перевезення ракет, транспортно-заряджаюча машина та командно-штабний модуль, має стати основою мобільної системи берегової оборони України.

Також під час випробувань буде протестована робота "Вільхи-М" – модернізованого варіанту "Вільхи", який має більш високу дальність польоту у 130 км та підвищену точність. "Вільха-М" оснащена новою системою керування, навігаційним обладнанням, та системою управління пусками. Все це дозволяє значно підвищити бойову ефективність цієї високоточної зброї.  

Створення "Вільхи" та "Нептуна" у максимально стислі строки стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств "Укроборонпрому", зокрема ДККБ "ЛУЧ", ДАХК "АРТЕМ" та ДП "Жулянський машинобудівний завод "ВІЗАР".  


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные