Новости и события

14.03.2018
Источник: Народна Армія

Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів

Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів

У ДАХК “Артем”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”,успішно провели вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 ммвласного виробництва. Таким чином Україна отримала власне виробництвоартилерійських боєприпасів великих калібрів. Про це заявив генеральний директорДК “Укроборонпром” Павло Букін, коментуючи результативипробувань.

За його словами, новий осколково-фугасний снаряд розрахованодля знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також –руйнування фортифікаційних споруд і об‘єктів. Він призначений для стрільби зоднієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – “Гіацинт”.

Павло Букін наголосив, що у виробництві снаряду, окрім ДАХК“Артем”, задіяні інші підприємства “Укроборонпрому”, відповідальні за створенняініціюючих засобів, вибухової речовини та порохів.

“Кооперація підприємств Концерну дозволила в найкоротшітерміни опанувати виробництво артилерійських боєприпасів для забезпеченняпотреб ЗСУ. Це – важливий крок, що підвищує боєздатність українського війська”,– зауважив Павло Букін.

Він повідомив, що виготовлені на ДАХК “Артем” артилерійськіснаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони. Заїхніми результатами буде розпочато серійне виробництво.

Випробування відбулися на військовому полігоні наЧернігівщині, під час яких було підтверджено задані характеристики боєприпасів.Роботи з виготовлення боєприпасів відбуваються у рамках цільової програми,затвердженої Президентом України Петром Порошенком.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные