Новости и события

03.04.2019
Источник: УкрОборонПром

"Укроборонпром" готовий до "єдиного вікна" в оформленні митних процедур, – П. Букин

"Укроборонпром" готовий до "єдиного вікна" в оформленні митних процедур, – П. Букин
У ДК "Укроборонпром" готові до механізму "єдиного вікна" у взаєминах із Державною службою експортного контролю при оформленні митних процедур міжнародної торгівлі, – наголосив Генеральний директор Концерну Павло Букін, коментуючи норму відповідного закону, що буде запроваджена 4 квітня 2019 року.

Він вважає, що скасування практики надання документів у паперовій формі з переходом виключно на електронний формат спростить бюрократичні процедури для спецекспортерів за рахунок однократного подання ними уніфікованої інформації для контролюючих органів.

"У Концерні – одному з ініціаторів прийняття Закону – переконані, що механізм "єдиного вікна" скоротить час експортно-імпортних операцій і поліпшить інвестиційну привабливість національного ОПК шляхом законодавчого врегулювання взаємодії між державними органами та учасниками транскордонної торгівлі. Це скасує низку перешкод для експорту українських озброєнь і військової техніки, зменшить витрати спецекспортерів та кількість документів, що вони подають для митного оформлення товарів і їх пропуску через митний кордон", – наголосив Букін.

У Концерні переконані, що це рішення забезпечить прозорість митних процедур у пунктах пропуску через державний кордон та в місцях митного оформлення товарів і транспортних засобів. А відтак буде зменшено поле корупційних ризиків за рахунок автоматичного оформлення митних декларацій і принципу безпаперової взаємодії державних органів та суб’єктів господарювання.

У Концерні наголосили на важливості регламентації діяльності "єдиного вікна", аби забезпечити взаємодію усіх державних органів, які наразі здійснюють державний контроль та видають дозвільні документи для пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон.

Довідково:
Впровадження механізму "єдиного вікна" передбачено Законом України "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України". Документ прийнято Верховною Радою України у жовтні 2018 року.



Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные