Новости и события

25.03.2019
Источник: УкрОборонПром

"Укроборонпром" створює замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат

"Укроборонпром" створює замкнутий цикл виробництва автоматичних гармат

ДП "Завод точної механіки" буде приєднано до ДП"Конструкторське бюро артилерійського озброєння". Таке рішення булоухвалено Генеральним директором ДК "Укроборонпром" Павлом Букіним зметою створення замкнутого циклу виробництва автоматичних гармат та зниженняадміністративних витрат на підприємствах.

Це рішення було також підтримано Наглядовою радоюДержконцерну, а відповідне звернення вже найближчим часом буде відправлено нарозгляд Кабінету Міністрів України.

Зазначимо, що наразі основними виробами "Заводу точноїмеханіки" та "КБ Артозброєння" є 30-мм автоматичні гармати, якіє головною зброєю цілої низки бойових машин: БТР-3, БТР-4, а також БМП-2.

Створення замкнутого циклу виробництва дозволить значнопідвищити ефективність та швидкість виробництва. Це відповідає запланованомурозширенню випуску БТР-3 та БТР-4, з метою якого на підприємствахбронетанкового кластеру Концерну вже освоєно виробництво корпусів.

Cкорочення управлінської ланки дозволить направитизекономлені кошти на оновлення виробничих потужностей та підвищення заробітноїплати працівників.

Об‘єднання підприємств дозволить прискорити процеси ізстворення новітньої зброї. Зокрема йдеться про розробку перспективних 30-мм та40-мм автоматичних гармат, які будуть використовувати боєприпаси стандартуНАТО. Ці автоматичні гармати призначені для озброєння вже існуючих зразківбронетехніки, таких як БТР-3 та БТР-4, а також новітніх розробок.

 

Варто підкреслити, що ДП "Конструкторське бюроартилерійського озброєння" за останні роки успішно провело роботи зпідготовки до виробництва автоматичних гармат калібру 23-мм, які призначені длязенітних систем та 82-мм автоматичного міномету. Перші зразки цієї зброїнайближчим часом будуть направлені до військових полігонів з метою проведеннявсебічних випробувань та налагодження серійного виробництва.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные