Новости и события

22.02.2019
Источник: УкрОборонПром

Відновлений "Львівським радіоремонтним заводом" ЗРК "Тор" успішно виконав дослідні стрільби

Відновлений "Львівським радіоремонтним заводом" ЗРК "Тор" успішно виконав дослідні стрільби
"Завершується проведення випробовувань модернізованих комплексів протиповітряної оборони, які повертаються до бойового складу Збройних Сил України. Це дасть нам можливість формувати нові підрозділи, суттєво підвищити спроможності зенітно-ракетних військ ЗС України і в цілому підвищити ефективність системи протиповітряної оборони і військ, і держави" – повідомив Начальника Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

ЗРК "Тор" призначений для захисту важливих об’єктів та ешелонів сухопутних військ. Він здатен знищувати, на відстані понад 12 км, літаки та вертольоти противника, а також протирадіолокаційні та крилаті ракети. Однією з особливостей цього ЗРК є можливість його роботи в автономному режимі, під час якого "Тор" самостійно знищує повітряні цілі противника.

Ще однією особливістю ЗРК "Тор" є його висока мобільність, яка забезпечується гусеничним шасі та мінімальним часом для переведення його із похідного в бойове положення, яке триває до 3 хвилин.

Маємо зазначити, що ЗРК "Тор" до 2001 року були зняті з озброєння та передані на бази зберігання через неможливість їх підтримання у бойовому стані. Проте з початком війни підприємства "Укроборонпрому" почали освоювати роботи з відновлення зенітних ракетних комплексів та інших засобів протиповітряної оборони, зокрема шляхом заміни застарілої радянської елементної бази. Саме завдяки цій роботі з‘явилась перспектива повернути ЗРК "Тор" до українського війська.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные