Новости и события

28.01.2019
Источник: УкрОборонПром

Міністр оборони України відвідав харківські бронетанкові підприємства

Міністр оборони України відвідав харківські бронетанкові підприємства
Міністр оборони України Степан Полторак сьогодні, 28 січня, відвідав харківські бронетанкові підприємства ДК "Укроборонпром": ДП "Завод ім. Малишева" та ДП "Харківське конструкторське бюро ім. Морозова". Керівник оборонного відомства оглянув виробничі потужності, ознайомився з процесом виробництва, поспілкувався з трудовим колективом та нагородив працівників відзнаками.

"Вчора я був в районі операції Об’єднаних сил і хотів би передати вам слова вдячності від військовослужбовців Збройних Сил України, за техніку, яка дає можливість якісно виконувати бойові завдання", – наголосив Степан Полторак, звертаючись до робочого колективу.

"Є велика різниця між організацією роботи щодо випуску, а також якістю продукції у 2014 і сьогодні. У 2014 році техніку у Харкові збирали вручну, не маючи серйозного технічного обладнання. А фахівців на робочих місцях, які б могли якісно працювати, було дуже мало", – зауважив Міністр оборони України Степан Полторак, додавши, що Державне оборонне замовлення у 2018 році виконано.

За словами Міністра, за останні декілька років підприємствам Харкова Міноборони виділило з бюджету на виробництво, модернізацію та ремонт броньованої техніки для потреб Збройних Сил України більше 10 млрд гривень.

"Сьогодні у Харкові виготовляють продукцію, яка успішно виконує бойові завдання. Не можна порівняти танк 2014 року і модернізований танк 2019 року. Неможливо порівняти навіть матеріали 2014 року, а я дуже добре пам’ятаю проблеми, які були тоді, наприклад, з бронетранспортерами – з тими БТР, які ваше підприємство випускає сьогодні. Різниця дуже велика", – підкреслив Міністр оборони.

Степан Полторак, відзначив технологію та методику виробництва броні, яка є надзвичайно високою, перевіреною, та такою, що значно підвищує бойові спроможності і живучість екіпажів підрозділів Збройних Сил України.

"Сьогодні я переконався у високій якості нашої броні, яка пройшла усі випробування, була обстріляна з різних калібрів та витримала протимінну перевірку. Це переконало мене у тому, що певні критичні моменти, які турбували мене як Міністра щодо виконання Державного оборонного замовлення, вирішені", – повідомив керівник оборонного відомства, додавши, що Українська армія очікує на нове озброєння і техніку.

"Ми переходимо до нового етапу з розвитку техніки Збройних Сил України. Це етап створення, виробництва, експлуатації нової техніки: танків, БТР, ракет, машин, систем залпового вогню, артилерії", наголосив Міністр.

Окрім того, Степан Полторак нагадав, що кількість працюючих на робочих місцях на підприємствах оборонно-промислового комплексу за останні роки збільшилась на 25 відсотків. А зарплата на підприємствах, які займаються бронетанковою технікою, збільшилась в середньому більше, ніж у 4,5 рази.

Користуючись нагодою, Міністр оборони України передав виробниникам слова вдячності від українських військовослужбовців, які наразі перебувають в районі проведення операції Об’єднаних сил, за якісну техніку, яка дає можливість якісно і вчасно виконувати бойові завдання.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные