Новости и события

04.01.2019
Источник: УкрОборонПром

"Укроборонпром" за 2018 рік передав українському війську понад 4900 одиниць озброєння та військової техніки

"Укроборонпром" за 2018 рік передав українському війську понад 4900 одиниць озброєння та військової техніки
"Війна переконливо показала, що кінцеву перемогу можливо здобути лише за умови поєднання високого бойового духу, всенародної підтримки та сучасного озброєння. Більше 4900 одиниць нового, модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки отримала Українська армія від Державного концерну "Укроборонпром" у 2018 році", – повідомив Президент України Петро Порошенко.  

Серед цих зразків – 2500 одиниць надсучасного високоточного ракетного озброєння: ПТРК "Стугна-П" та "Бар‘єр" та ЛПРК "Корсар", здатне знищувати ворога першим пострілом.

Водночас, у 2018 році, підприємства Концерну передали українському війську сучасні бронемашини БТР-3 та БТР-4, радіолокаційні станції 79К6 "Пелікан", зенітні ракетні комплекси С-300, модернізовані винищувачі МіГ-29 та Су-27, артилерійські системи "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню "Ураган", десятки інших найменувань техніки та озброєння, від індивідуальних систем навігації до військово-транспортних літаків. Ця робота, яка була виконана підприємствами "Укроборонмрому", значно посилила обороноздатність українських бійців.

У 2018 році були проведені фінальні етапи з розробки надсучасних зразків озброєння, що має посилити українське військо у найближчий час. Зокрема мова йде про проекти "Вільха" та "Нептун", до створення яких залучено десятки підприємств ДК "Укроборонпром" та низка інших виробників оборонно-промислової продукції. Саме ця високоточна зброя, здатна різко наростити бойові можливості Збройних Сил України та забезпечити знищення ворожих цілей на значних відстанях.  

Підприємства "Укроборонпрому" у 2019 році продовжать переозброювати українське військо новими та модернізованими зразками озброєння та військової техніки, розширювати виробничі потужності, опановувати нові технології та вести розробки нової перспективної зброї.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные