Новости и события

22.12.2018
Источник: УкрОборонПром

Українське військо посилилось черговою партією з понад 200 одиниць ОВТ від "Укроборонпрому" та приватних зброярів

Українське військо посилилось черговою партією з понад 200 одиниць ОВТ від "Укроборонпрому" та приватних зброярів
Урочистий захід, за участю Президента України Петра Порошенка, відбулись на одному з військових аеродромів Житомирської області.

Під час передачі українське військо отримало понад 200 одиниць озброєння та військової техніки, більшість з яких було відремонтовано, модернізовано та виготовлено підприємствами "Укроборонпрому".

Загалом до Збройних Сил передано понад 70 одиниць бронетехніки, понад 30 одиниць артилерії, зокрема реактивні системи залпового вогню та самохідні артилерійські установки, а також значна кількість автомобільної та спеціальної техніки.

Повітряні Сили України поповнились декількома далекобійними зенітними ракетними комплексами С-300, військово-транспортним літаком Іл-76МД, модернізованим штурмовиком Су-25М1К, модернізованим винищувачем МіГ-29МУ1. Також українська авіація отримала вертольоти Мі-8, частина з яких призначена для ведення радіоелектронної боротьби.     

Українська армія отримала значне посилення і безпілотними літальними апаратами, декілька десятків яких було передано приватними зброярами. Крім того, до війська була направлена автоматизована система бойового управління авіацією та протиповітряної оборони "Ореанада".

"Сьогодні ми з вами зібралися для урочистої події – звіту "Укроборонпрому" про те, що вдалося зробити за цей короткий час. Нарощення швидкості, темпів і якості роботи підприємств оборонпрому", – підкреслив Петро Порошенко.

"Можу наголосити, що сьогодні передаються до лав Збройних Сил України майже 10% того, що оборонпром спромігся зробити за рік. І це дуже  важливо, бо в армії сьогодні чекають новітні і модернізовані системи залпового вогню. Бичимо нарощування можливостей бронетехніки, артилерії", – сказав Глава держави.

Петро Порошенко зауважив, що зустріч сьогодні надзвичайно важлива. "Вона відбувається під час дії режиму воєнного стану. І сьогодні ми маємо продемонструвати українському народу з одного боку зростаючі мобільні бойові можливості Збройних Сил України, що саме зроблено оборонно-промисловим комплексом, керівництвом Збройних Сил України для  підвищення могутності, сили ЗС для відсічі російському агресору", – підкреслив Президент.

Глава держави зазначив, що саме завдяки ефективним і швидким діям керівництва держави, керівництва ЗСУ, Раді національної безпеки і оборони, Уряду, Верховної Ради на сьогоднішній день різко нарощено можливості захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави за основними напрямками можливого удару російського агресора.

"Ми маємо беззаперечні докази різкого нарощування кількості збройних сил Росії вздовж українсько-російського кордону і на територіях Азово-Чорноморського басейну", – особливо підкреслив він.

За словами Президента, за період дії воєнного стану були здійснені рішучі дії по скороченню термінів бойового злагодження українських бригад, передислокації окремих бригад у місця вірогідного удару близько до операції Об’єднаних сил та вздовж азовського узбережжя. "Чітко продемонстрували, що у випадку початку широкомасштабної агресії буде набагато збільшена ціна, яку Росія заплатить за ці абсолютно авантюрні і безвідповідальні дії", – додав Петро Порошенко.

Він також повідомив, що відбуваються навчання і підготовка систем територіальної оборони в десяти областях, де було оголошено воєнний стан. "Я можу сказати, що не всі виявилися готовими і ті тренування, які були проведені, значно наростили швидкість реагування у випадку агресії", – зазначив Петро Порошенко.

"Сьогодні, на жаль, небезпека російської агресії поки що не зменшена. Але нарощені наші можливості, збільшена міжнародна солідарність", – також сказав Президент. Він нагадав, що в цих умовах наші міжнародні партнери прийняли рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації. Прийнято резолюції Конгресу США, Європарламенту про рішуче засудження акту агресії на Чорному морі і одноголосна вимога світу до країни-агресора негайно і безумовно видати 24 українських військовослужбовців і повернути кораблі ВМС ЗСУ, забезпечити свободу судноплавства в Азовському морі, яке агресор здійснив спробу окупувати.

Президент Петро Порошенко наголошує, що відповідно до рішення Воєнної кабінету та Ради національної безпеки і оборони була затверджена воєнна складова Державного бюджету на 2019 рік. Про це Глава держави повідомив під час робочої поїздки на Житомирщину.

"Як і передбачається законом, у воєнному бюджеті нарешті видатки виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а  всього на сектор оборони і безпеки планується витрати більше 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено близько 102 мільярдів гривень. На 16 мільярдів більше, ніж минулого року", – повідомив Верховний Головнокомандувач ЗСУ. При цьому він додав, що це відбувається завдяки макрофінансової стабілізації внаслідок співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема співпраці з ЄС, МФВ та Світовим банком.

Президент також додав, що сьогодні золото-валютні резерви України "вже перевищили 20 млрд доларів, що свідчить про міць економічної ситуації країни".

Петро Порошенко також підкреслив, що таке фінансування дозволяє передавати у Збройні Сили України нове озброєння та техніку.  За його словами, у найближчий перспективі  ЗСУ отримують нове ракетне озброєння "Вільха" та "Нептун".

"Є гроші, нарешті, для закупівлі для Збройних Сил України в перспективі таких новітніх комплексів, як ракетне озброєння "Вільха", яке пройшло успішне випробування, ракетне озброєння "Нептун", самохідну артилерійську установку "Богдана", ударний розвідувальний комплекс "Сокіл" та високоточний снаряд "Квітник" і багато іншого", – повідомив Верховний Головнокомандувач ЗСУ. При цьому він зауважив, що це неповний перелік, але його ще зарано повідомляти для засобів масової інформації.

Глава держави подякував науковому і виробничому персоналу оборонно-промислового комплексу, які задіяні у виконанні оборонного замовлення.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные