Новости и события

13.12.2018
Источник: УкрОборонПром

Керівництво Укроборонпрому та військові дипломати обговорили основні вектори військово-технічної співпраці

Керівництво Укроборонпрому та військові дипломати обговорили основні вектори військово-технічної співпраці
У ДК "Укроборонпром" відбулась зустріч керівництва Концерну з представниками іноземних дипломатичних представництв та місій в Україні. У заході взяло участь понад 42 членів дипломатичних корпусів з 30 країн світу.

Генеральний директор Концерну Павло Букін проінформував аташе про стан реформування та основні результати діяльності ДК "Укроборонпром" у 2018 році.
Зокрема, він наголосив, що сьогодні Концерн ефективно використовує потужності підприємств-учасників задля належного функціонування оборонно-промислового комплексу, забезпечення необхідним озброєнням та військовою технікою українського війська та, в умовах російської агресії, посилює обороноздатність України.

Під час зустрічі було окреслено основні вектори розвитку військово-технічного співробітництва між Україною та іноземними партнерами. За словами Павла Букіна, сьогодні український ОПК успішно трансформується у європейський ринок. Тому важливо диверсифікувати наукову та виробничу співпрацю з іноземними партнерами, зокрема з країн ЄС та НАТО.

Більш глибока інтеграція та кооперація з іноземними компаніями, виробництво продукції за міжнародними стандартами посилює конкурентоздатність на світовому ринку озброєння та військової техніки.

У свою чергу, іноземні партнери України, зокрема представники країн-членів НАТО та ЄС, підтвердили високий пріоритет розвитку співробітництва у сфері оборони та наголосили на важливості посилення обороноздатності нашої держави.

“В умовах загострення, після виникнення кризи у Керченській протоці, Україна має бути сильною, як ніколи раніше. Нові геополітичні реалії вимагають від українського оборонно-промислового комплексу посилювати Збройні сили України, аби мати надійний захист. Переконаний, що ОПК України має для цього достатньо сил: наукових, кадрових, виробничих”, – зазначив Президент Київської асоціації військових аташе, аташе з питань оборони при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні Норберт Гес.

Також військові дипломати ознайомилися із новітніми розробками від підприємств ДК “Укроборонпром”. Присутніх також було проінформовано про стан та перспективи співробітництва зі структурами НАТО та ЄС, зокрема Промислово-дорадчою групою НАТО та Європейським оборонним агентством.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные