Новости и события

05.12.2018
Источник: УкрОборонПром

Успішно випробувано новітню крилату ракету від "ДККБ "Луч" – ціль знищено на відстані 280 км

Успішно випробувано новітню крилату ракету від "ДККБ "Луч" – ціль знищено на відстані 280 км
Надводну ціль було знищено на відстані 280 км, а для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація та спеціальний пункт на острові Зміїний. Таким чином, було доведено високу ефективність систем управління та розпізнавання цілей бортовим комплексом крилатої ракети.

Зазначимо, що новітня українська крилата ракета розроблена у рамках стратегічно важливого для обороноздатності України проекту "Ракетний щит". Випробування нової зброї пройшли у рамках заходів з прийняття на озброєння та запуску серійного виробництва крилатої ракети.

На важливості розробки українського високоточного ракетного озброєння наголосив Президент України Петро Порошенко.

Окрім того, на цьому ж полігоні було здійснено перевірку точності та надійності враження плавзасобів умовного противника ракетними комплексами С-125, що пройшли глибоку модернізацію на підприємствах українського оборонно-промислового комплексу.

"За результатами ураження плавзасобів, модернізовані С-125 довели свою ефективність. Відбулось 8 пусків під час яких було знищено 8 надводних цілей. Це дуже гарний результат, який доводить, що ці модернізовані комплекси здатні забезпечити надійний захист від агресії як з повітря, так і з моря, та значно посилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя", – наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Після завершення випробувань Секретар РНБО України провів нараду з провідними розробниками ракетної техніки та військовим керівництвом для визначення пріоритетних напрямків посилення захисту Чорноморсько-Азовського регіону. Нарада відбулася в новому командно-штабному пересувному спеціальному телекомунікаційному комплексі, який був задіяний для координації ракетних стрільб.a

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные