Новости и события

03.12.2018
Источник: УкрОборонПром

На відновлення виробництва метальних зарядів і порохів виділено близько 1 млрд грн до 2022 р.

На відновлення виробництва метальних зарядів і порохів виділено близько 1 млрд грн до 2022 р.
ДК "Укроборонпром" створює комплекс підприємств боєприпасної галузі, в якому Казенне підприємство "Шосткинський казенний завод "Зірка" буде відігравати важливу роль, як виробник спеціальних порохів. Про це йшлося на виїзній нараді органів обласної влади, народних та місцевих депутатів, представників Концерну, Міноборони, а також керівництва "Зірки", яка пройшла 30 листопада у місті Шостка на Сумщині.

Цільова програма на відновлення виробництва метальних зарядів і порохів, яка реалізується через Міністерство економічного розвитку та торгівлі, передбачає поетапне виділення у найближчі роки коштів для закупівлі високоточних верстатів та іншого обладнання для серійного виробництва.

"Ідеться про більш ніж один мільярд гривень. Є програмне рішення, є контракти, є систематичне постачання обладнання на період до 2022 року. Наразі ми вирішуємо питання для того, щоб повністю оновити виробничий парк "Зірки" задля відновлення виробництва піроксилінових порохів, які будуть лежати в основі розробки та забезпечення всього потенціалу та обороноздатності України", – повідомив Директор дивізіону високоточної зброї та боєприпасів Андрій Артюшенко.

Наразі вже опрацьовується оборонне замовлення у розмірі близько 80 млн грн, до виконання якого "Зірка" приступить навесні. Це пов‘язано із необхідністю дотримання технологій виробництва, зокрема температурних режимів.

"Наразі в нас йде робота з Міноборони за темою 152-го пострілу, до якого будемо робити пороховий заряд. Це піроксиліновий порох "22/7″… Це замовлення на 80 млн грн… Роботи розпочнуться з весни, працівники почнуть отримувати заробітну платню та буде гаситися заборгованість", – заявив керівник "Зірки" Андрій Осипенко.

Для організації безперебійної роботи заводу було домовлено про максимальну допомогу з боку влади, зокрема стабільне постачання всіх необхідних для роботи підприємства ресурсів, а також перегляд питань оподаткування підприємства.

"Завод буде працювати… Все що залежить від міської влади ми підтримуємо, будемо підтримувати і допомагати в цьому напрямку", – підкреслила Ніна Сиваєва, заступник міського голови Шостки. Вона наголосила, що ситуація навколо "Зірки" знаходиться на постійному контролі міського голови та губернатора області.

На зустрічі також було обговорено заходи із максимально швидкого зменшення заборгованості підприємства перед робітниками. Вони будуть проводитись у тісній співпраці ДК "Укроборонпром", Кабміну, окремих міністерств та відомств. Зазначимо, що Концерн з 2014 року спрямував на підприємство понад 19 млн грн, а також налагодив кооперацію з іншими заводами "Укроборонпрому", що дозволило за останні роки додатково направити на рахунки "Зірки" ще 40 млн грн.

Окрім того, була проведена зустріч з колективом "Зірки", на якій було повідомлено про найближчі кроки у напрямі розвитку підприємства.


Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные