Новости и события

26.11.2018
Источник: УкрОборонПром

Оборонна виставка IDEAS-2018: Федеральний міністр Пакистана першою зустрілася з українською делегацією

Оборонна виставка IDEAS-2018: Федеральний міністр Пакистана першою зустрілася з українською делегацією
У пакистанському місті Карачі готується до старту міжнародна оборонна виставка IDEAS-2018, на якій ДК "Укроборонпром" представляє українські оборонні розробки. Напередодні офіційного відкриття виставки відбулась зустріч голови офіційної делегації України Першого заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського з Федеральним міністром оборонної промисловості Ісламської Республіки Пакистан пані Зобаїдою Джалал.

У заході з української сторони також взяв участь Генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" Павло Букін та Посол Україні в Ісламській Республіці Пакистан Володимир Лакомов.

Пакистанська сторона надала високу оцінку поточному рівню двосторонньої військово-технічної співпраці. Федеральний міністр підкреслила, що невипадково її зустріч саме з делегацією України стала першою серед усіх запланованих двосторонніх заходів під час оборонної виставки.

У ході зустрічі перший заступник секретаря РНБОУ поінформував Федерального міністра про акт агресії проти українських військових в акваторії Керченської протоки, а також про факти брутального порушення міжнародного права з боку Російської Федерації.    

Крім того, сторони обговорили стан реалізації поточних проектів військово-технічної співпраці, зокрема в танковій галузі, а також відзначили наявність значних перспектив співробітництва у сфері розвитку ВМФ. Особливу зацікавленість Міністра викликала пропозиція української сторони щодо організації навчання та підвищення кваліфікації пакистанських фахівців у вищих навчальних закладах України.

Зазначимо, що міжнародна виставка IDEAS (International Defence Exhibition and Seminar) вважається однією з провідних міжнародних оборонних виставок та проходить раз у два роки. Водночас, ринок озброєнь Азійського регіону на сьогодні є одним із найбільших у світі, що відкриває значні перспективи для розвитку військово-технічного співробітництва.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные