Новости и события

11.10.2017
Источник: Государственный концерн "Укроборонпром"

Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК" – демонстрація роботи на "Зброї та безпеці"

Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК" – демонстрація роботи на "Зброї та безпеці"

Мобільний мінометний комплекс"Барс-8ММК", який розроблений ДП "Укроборонсервіс", щовходить до складу ДК "Укроборонпром", продемонстрував свої можливостіна міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2017".

"Барс-8ММК", який оснащений 120-мммінометом, призначений для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовахсучасної маневрової війни. Для приведення комплексу у бойовий стан ізпохідного, необхідно лише 30 секунд, а покинути позицію можливо всього за 20секунд після останнього пострілу.

Під час виставки була продемонстрована всіскладові роботи комплексу, які зафільмувала прес-служба ДК "Укроборонпрому".

Саме мобільність та оперативності ведення вогнює найголовнішою умовою для ефективних бойових дій в умовах сучасноїконтр-батарейної боротьби, коли необхідно покинути позицію ще до нанесенняворогом вогневого удару у відповідь.

"Барс-8ММК" інтегрований у системуобміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометногокомплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Такаінформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а такожінших систем спостереження. Це дозволяє бійцям висунутись на рубіж відкриттявогню, нанести вогневий удар по точним координатам та за лічені хвилинипокинути позицію.

Нагадаємо, що міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та Безпека-2017" проходить 10-13 жовтня у МіжнародномуВиставковому Центрі, який знаходиться на Броварському проспекті, 15.

Варто зазначити, що одночасно зі "Зброєюта Безпекою", у столиці США – Вашингтоні проходить глобальна міжнароднавиставка Association of the US Army (AUSA), на якій ДК"Укроборонпром" вперше представляє передові розробки українськогооборонно-промислового комплексу. Участь "Укроборонпрому" у ційвиставці є черговим етапом у справі інтеграції української "оборонки"до євроатлантичних структур та відкритого міжнародного співробітництва.

Читайте также

Отправить запрос
Все поля - обязательные