Новини та події

31.10.2018
Джерело: УкрОборонПром

"Барс-8ММК" успішно пройшов етап визначально-відомчих випробувань

"Барс-8ММК" успішно пройшов етап визначально-відомчих випробувань
Мобільний мінометний комплекс "Барс-8ММК", розроблений ДП "Укроборонсервіс", що входить до складу ДК "Укроборонпром", успішно пройшов етап визначально-відомчих випробувань на одному з артилерійських полігонів в Київський області.

Як повідомив Президент України Петро Порошенко, "Барс-8ММК" – унікальна розробка, яка оснащена 120-мм мінометом та призначена для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовах сучасної маневрової війни. "Барс-8ММК" дозволяє за мінімальний термін вийти на рубіж, відкрити точний вогонь та оперативно покинути позицію, уникнувши ворожого вогню.

Це стало можливим завдяки  автоматизованій системі розгортання та управління вогнем, яка відповідає сучасним вимогам полю бою.

"Комплекс може швидко пересуватися до необхідної точки ведення вогню, його комп’ютерна система дозволяє позиціонуватися на місцевості, час підготовки до стрільби з похідного положення – всього 1 хвилина", – повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, який спостерігав за ходом випробувань.

Зазначимо, що "Барс-8ММК" інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Така інформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження.

Ця система значно підвищує точність та ефективність вогню, при цьому возимий боєкомплект "Барс-8ММК" складається з 60 мін. Окрім того, автоматизація та комп’ютеризація машини дозволила скоротити екіпаж всього до трьох осіб.



Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные