Новини та події

22.10.2018
Джерело: УкрОборонПром

Співробітництво "Укроборонпрому" зі США: розширення співпраці для переозброєння України

Співробітництво "Укроборонпрому" зі США: розширення співпраці для переозброєння України

ДК "Укроборонпром", у тісній взаємодії зПосольством України в США, продовжує активну роботу з розгортаннявійськово-технічної співпраці зі США, з метою переозброєння України.

Нещодавно у Вашингтоні відбулися ряд зустрічей, якіприсвячені військовому співробітництву, допомозі з боку США у боротьбі зросійською агресією, реформуванню військово-промислового комплексу та процесамінтеграції України до НАТО.

Зустрічі пройшли, зокрема, в Міністерстві оборони таДержавному департаменті Сполучених Штатів. В них брали участь представникиамериканських державних установ і відомств, аналітичних центрів і військовихасоціацій, керівництво ДК "Укроборонпром" та Надзвичайний іПовноважний Посол України у США Валерій Чалий.

Головним завданням "Укроборонпрому", як підкресливГенеральний директор Концерну Павло Букін, є розгортання співпраці зі США унапрямі високотехнологічної продукції, зокрема у сфері радіоелектронної тапротиповітряної боротьби, розвідки, летального озброєння, а також допомоги ворганізації замкнутого циклу виробництва боєприпасів.

"Розпорядником програми Foreign Military Financing, а це250 млн дол на цей рік, є Генеральний Штаб Збройних Сил України. І, наскільки язнаю, вони зараз формують перелік побажань до американської сторони – що самемає бути включено до нього. Там є і летальна зброя, там є і зброяпротиповітряної оборони, і є різне обладнання для Збройних Сил, яке ми наразіпотребуємо. Кожного року ми отримаємо від США допомогу у рамках рішеньзатверджених американським парламентом і ці процедури тривають вже не першийрік і вони кожного року пришвидшуються", – заявив Генеральний директор ДК"Укроборонпром" Павло Букін у інтерв’ю "Голосу Америки".  

В цей же час розгортання співпраці України та США у обороннійсфері стало можливим завдяки впевненості американських партнерів у надійностінашої країни. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України у СШАВалерій Чалий.

"Ми виходимо на рівень стратегічного партнерства впершеза всі роки нашої взаємодії. І свідченням цього є зростаюча довіра до України,української армії. Я нагадаю, що з початку, коли велись дискусії про можливістьпостачання новітніх високотехнологічних озброєнь були побоювання, що ця зброяможе потрапити до рук ворога, чи через корупцію може бути використана іншимчином, то зараз таких побоювань не має. І свідченням цього є поставкаJavelin", – заявив Валерій Чалий. 

В цей же час, видання Kyiv Post у своєму матеріалі стосовно розширення співпраці зСША, цитує народного депутата України Андрія Левуса. 

"Ми бачимо реальний прогрес і справжні зусилля нового керівництва"Укроборонпрому". Ми бачимо прозорість і готовність до діалогу, і мибачимо, що структура, яка раніше була "державою всередині держави",стала більш відкритою", – повідомив Андрій Левус.

Нагадаємо, що у рамках міжнародної виставки "Зброя таБезпека", яка відбулась у Києві, пройшов семінар із розвиткуоборонно-промислового комплексу України за участі представників НАТО,Міністерства економічного розвитку та торгівлі, Міністерства оборони України,ДК "Укроборонпром" та Ліги оборонних підприємств України. Однією зйого головних тем стало питання необхідностізмін механізмів ціноутворення у рамках Державного оборонного замовлення,які є рудиментом часів СРСР та не відповідають умовам ринкової економіки іперешкоджають розвитку підприємств державної та приватної форм власності.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные