Новини та події

25.02.2024
Джерело: Мілітарний

У 2023 році Україна в 42 рази збільшила виробництво мінометних мін

У 2023 році Україна в 42 рази збільшила виробництво мінометних мін
У 2023 році Україна в 42 рази збільшила виробництво вітчизняних мінометних мін.

Про це стало відомо під час форуму “Україна. Рік 2024”.

Так, під час форуму було зазначено про збільшення виробництва у 2023 році мінометних мін калібру 60-, 82- та 120-мм у 42 рази, порівняно з минулим роком.

Не дивлячись на таке зростання, тієї кількості, яка виробляється сьогодні всередині країни все одно не вистачає військовим.

Однією з причин затримок у розгортані масового виробництва є світовий дефіцит пороху, який крім українських виробників, також зачепив й іноземні компанії.

У зв’язку зі світовими подіями постачальники повідомили про безпрецедентний попит і очікувану глобальну нестачу пороху, а тому значно збільшили ціни.

Загалом, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, кількість компаній, які були залучені до виробництва 82-мм мін зросла з 2 до 20.

Як раніше заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін:

Ще 6 місяців тому в Україні, наприклад, для 82-ї міни було 2 постачальники корпусів. На сьогодні — понад 20. Це значить, що ще 18 компаній знайшли можливість переключити своє ливарне виробництво на виробництво корпусів мінометних мін, – заявив Камишін.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, компанія “Українська бронетехніка” розкрила деякі деталі, щодо темпів виробництва мінометних мін та самих мінометів.

120-мм міни виробництва підприємства «Українська бронетехніка». 2023 рік. Фото зі сторінки українського підприємства

Для збільшення темпів виробництва оборонної продукції підприємство намагається максимально залучати до роботи всіх, хто доступний на ринку праці.

Нагадаємо, що у 2023 році стало відомо, що “Українська бронетехніка” відновила серійне виробництво мінометних пострілів калібру 60-мм, а також виробництво мінометних пострілів калібру 120-мм.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные