Новини та події

28.02.2024
Джерело: Мілітарний

Нідерланди замовили для України САУ DITA

Нідерланди замовили для України САУ DITA
Нідерланди замовили в Чехії для України новітні самохідні артилерійські установки DITA.

У міністерстві оборони Нідерландів розповіли, що нещодавно замовили для України 9 установок.

«Самохідна гаубиця DITA — це сучасна система вогню, здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї», розповіли у міноборони Нідерландів.

Зазначається, що ця зброя — це частина великого нідерландського замовлення для України, яке постачають два виробники в Чехії.

Чеська САУ DITA. Фото: Excalibur Army

155-мм САУ DITА виготовляє чеський виробник та експортер озброєння Excalibur Army.

Самохідна артилерійська установка оснащена вдосконаленою бортовою системою управління та автономною надбудовою.

Чеська САУ DITA. Фото: Excalibur Army

DITA використовує боєприпаси стандарту НАТО 155 мм з дальністю стрільби 39 км.

Вона розроблена на оригінальній чехословацькій концепції гаубиць Dana vz.77, побудованих на шасі вантажного автомобіля Tatra.

Шляхом високого рівня автоматизації DITA має високу скорострільність лише з двома членами екіпажу – водієм та командиром, боєкомплект САУ становить 40 снарядів.

САУ має сучасну бортову систему управління, можливість швидкого розгортання на бойових позиціях, згортання з них та гарну прохідність.

Кабіна САУ DITA Фото: Excalibur Army

Нагадаємо, 27 лютого у Чехії з візитом побував командувач Збройних сил Нідерландів генерал Онно Айхельсхайм. Він також оглянув радіолокаційну систему VERA-NG, яку Нідерланди також замовляли для України.

У Командуванні Збройних сил Нідерландів наголосили, що підтримка України залишається найвищим пріоритетом для Нідерландів. Раніше країна замовила в Чехії 100 зенітних установок МР-2 і разом зі США і Данією та модернізацію 100 бойових танків Т-72.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные