Новини та події

02.10.2018
Джерело: УкрОборонПром

В Укроборонпромі пропонують змінити радянські держстандарти в ОПК

В Укроборонпромі пропонують змінити радянські держстандарти в ОПК

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букінздійснив робочу поїздку до ДП "Науково-виробничий комплекс"Фотоприлад". За результатами зустрічі з колективом визначено низкузавдань, які необхідно ініціювати для оптимізації діяльності підприємствгалузі.

Прийнято рішення ініціювати зміни до генеральної угоди прорегулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політикиі трудових відносин в Україні. На думку Павла Букіна, ця галузева угода незабезпечує передбачені у ній механізми і суперечить ринковим законам, зокрема,штучно обмежує рівень зарплати фахівців.    

Окрім того, Концерну доручено утворити робочу групу іззалученням представників Міноборони та фахівців із стандартизації з метоюудосконалення системи виконання ДОЗ. Ідеться про необхідність внесення змін дочинних державних стандартів. Їхня мета – спростити процес виробництва іприйомки військової техніки, а також зменшити витрати і скоротити відповіднітерміни.

Пропонується скасувати застарілі, неактуальні у сучаснихумовах вимоги часів СРСР, передбачені цими документами.

Приміром, чинні стандарти вимагають від військової технікизабезпечити вимоги радіаційної стійкості. В Україні не існує відповіднихтехнічних умов для таких випробувань. Аби їх здійснити, український виробникмав би вдатися до послуг відповідного закладу у м.Семей(Казахстан).  

Іншими надмірними вимогами є забезпечення роботи приладу вумовах температури до -50С, якої не існує в українській природі, а також –повну функціональність в умовах розрідженого середовища, тощо. 

Окрім того, робочій групі доручено разом з Міноборониініціювати створення єдиного конкурентного середовища для українських ііноземних виробників. Адже наразі при закупівлі продукції іноземнихпоставщиків, умови до них встановлюють нижчі, аніж до українських.

Вирішення порушених проблем дозволить прискорити процесвиготовлення і передачі бойової техніки у війська, із збереженням належногорівня якості.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные