Новини та події

19.01.2024
Джерело: Мілітарний

Сили оборони отримали тисячі 122-мм артилерійських пострілів

Сили оборони отримали тисячі 122-мм артилерійських пострілів
Компанія «Українська бронетехніка» в кооперації з європейським виробником боєприпасів поставила партію 122-мм артилерійських пострілів Силам оборони України.

Про це компанія повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Ця партія складається з тисяч уламково-фугасних артилерійських пострілів.

У компанії наголосили, що вони спільними зусиллями нарощують постачання 122-мм артилерійських снарядів для українського війська.

«Сьогодні в Україну доставлено партію 122-мм уламково-фугасних артилерійських пострілів, які виробляються у партнерстві з одним із боєприпасних холдингів Східної Європи», – розповів генеральний директор ТОВ «Українська бронетехніка» Владислав Бельбас.

Він також додав, що постріли такого калібру вкрай необхідні українській армії: їх щоденно використовують українські артилеристи для стрільби з причепних гармат Д-30 та САУ 2С1 «Гвоздика».

За словами Бельбаса, компанії вдалося налагодити системне серійне виробництво та істотно наростити обсяги виробництва 122-мм артилерійських пострілів.

Нагадаємо, що передача «Українською бронетехнікою» перших тисяч 122-мм уламково-фугасних артилерійських снарядів із повним зарядом українським військовим, відбулася в серпні торік.

При цьому компанія продовжує виробляти та розробляти нові зразки бронетехніки та озброєння.

Владислав Бельбас. Фото: opk.com.ua

У січні цього року Владислав Бельбас розповів, що компанія «Українська бронетехніка» щомісяця виробляє близько 100 мінометів різних калібрів.

Також компанія станом на січень мала темпи виробництва мінометних мін на рівні близько 20 тисяч на місяць.

Міномети компанії «Українська бронетехніка» на території підприємства. Січень 2024. Україна. Кадр з відео ABC News

У цілому компанія вийшла на темпи виробництва 1200 мінометів та 240 000 мінометних мін на рік. Не виключено, що ці темпи зростатимуть у 2024 році.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные