Новини та події

20.02.2024
Джерело: Мілітарний

В Україні вивчають можливість локалізації Panzerfaust 3

В Україні вивчають можливість локалізації Panzerfaust 3
Німецька компанія Dynamit Nobel Defence (DND) вивчає можливість виробництва гранатометів Panzerfaust 3 в Україні.

Про це представник компанії розповів журналістам німецького видання Hartpunkt.

Відповідних домовленостей досягнуто в межах підписаної 17 лютого угоди про співпрацю між німецьким виробником озброєнь та українським державним акціонерним товариством «Українська оборонна промисловість» («Укроборонпром»).

Представник компанії DND зазначив, що першим кроком буде з’ясувати, чи можливе спільне виробництво ручних протитанкових гранатометів Panzerfaust 3 в Україні.

За його словами, наприклад, спочатку остаточне складання гранатомета могли б здійснювати на українському підприємстві з комплектуючих, доставлених із Німеччини.

Panzerfaust 3

А на другому етапі можливе налагодження ліцензійного виробництва Panzerfaust 3 в Україні.

Виробництво в Україні цієї піхотної зброї могло б зменшити дефіцит виробничих потужностей компанії Dynamit Nobel Defence в громаді Бурбах в Північному Рейні-Вестфалії у Німеччині на користь випуску іншого озброєння.

Компанія DND є одним з найбільших європейських виробників озброєння, вона виробляє протитанкові гранатомети RGW 60, RGW 90, RGW 110 та Panzerfaust 3.

Крім того, компанія спеціалізується на розробці та виробництві систем зв’язку та ситуативної обізнаності, бронеелементів для бронетехніки та систем пожежогасіння різного призначення.

Ручні гранатомети виробництва цієї німецької Dynamit Nobel Defence вже передавали Силам оборони України в межах міжнародної військової допомоги.

Panzerfaust 3

Німецький ручний протитанковий гранатомет Panzerfaust 3 складається з блоку управління вогнем та одноразового пускового пристрою. Зі свого боку, блок управління вогнем має у своєму складі складані рукоятки, ударно-спусковий та запобіжний механізми, складаний плечовий упор та оптичний приціл.

Українські сили з Panzerfaust 3

Гранатомет веде вогонь реактивними гранатами з кумулятивною моноблочною або тандемною бойовою частиною. Також в арсеналі Panzerfaust 3 є багатоцільова граната з проникаючою уламковою бойовою частиною, яка підривається з невеликим уповільненням після пробиття перешкоди, забезпечуючи ураження живої сили супротивника за укриттям.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные