Новини та події

07.02.2024
Джерело: Мілітарний

Україна та Швеція домовляються про нову партію БМП CV90

Україна та Швеція домовляються про нову партію БМП CV90
Україна та Швеція домовляються про партію бойових машин піхоти CV90 шведського виробництва.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони України.

Представники Міністерства оборони й Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та Агенції оборонних матеріалів Швеції обговорили на нараді у Києві фінансові умови та зобов’язання України щодо участі у проєкті, а також терміни, умови та механізм закупівлі бойових машин.

У січні 2024 року Агенція оборонних матеріалів Швеції отримала дозвіл свого уряду на підготовку угоди щодо постачання Україні БМП CV90.

«Така угода дасть можливість не лише здійснити разову поставку озброєнь, а й організувати широку співпрацю у сфері оборонної промисловості, зокрема у подальшому локалізувати частину виробництва в Україні» , – сказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

У грудні 2023 року “Мілітарний” повідомляв, що Данія і Швеція анонсували новий пакет військової допомоги для України, до якого входять додаткові БМП CV90.

Зазначається, що Данія спочатку зробить внесок розміром 1,8 мільярда данських крон (близько 264 мільйони доларів), який допоможе профінансувати виробництво певної кількості БМП CV90 для України.

А Швеція підтримає закупівлі в межах угоди, підписаної між Шведським управлінням оборонної техніки (FMV) і Україною в липні цього року.

CV90 для України

У лютому 2023 року уряд Швеції виділив один із найбільших своїх пакетів військової допомоги Україні, до нього вперше увійшли бойові машини піхоти CV90.

Україна мала отримати від Швеції 51 БМП у версії CV9040C, які раніше використовувалися шведськими військами в Ліберії та Афганістані. Порівняно зі стандартною БМП CV90 версія 9040C має вищий рівень захисту.

Після цього до Швеції поїхали українські військові та техніки, щоб там вивчати роботу бойових машин і як їх обслуговувати.

У серпні Україна і Швеція задекларували наміри про спільне виробництво БМП CV90 в Україні. Раніше українська сторона висловила зацікавленість у закупівлі до 1000 таких бойових машин.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные