Новини та події

21.09.2018
Джерело: РНБО України

Відбулися випробування нової високоефективної української зброї та військової техніки

Відбулися випробування нової високоефективної української зброї та військової техніки

На військовому полігоні Збройних Сил України відбулисявипробування нової української зброї та військової техніки. Про це повідомивСекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов післявипробувань.

За його словами, відбулись авіаційні випробування новогооперативно-тактичного безпілотного комплексу, «який здатний проводити розвідку,координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронноїборотьби зв'язок на оперативній глибині до 200-х км, перебуваючи в повітрі до24 годин», а також бойового безпілотного комплексу, що може нести потужнийфугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилуворога.

«Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами вспівпраці з нашими іноземними партнерами», - наголосив О. Турчинов.

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічніхарактеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3.

Як повідомив Секретар РНБО України, ці вертольоти здатнізабезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання зохорони кордону, «а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувативиконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема,працюючи в безпілотному режимі».

Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2.«Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системоюавтоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійнознищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, що перебувають на озброєннів РФ», - наголосив він.

«Важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдякиавтоматичній системі керувати вогнем одразу кількох зенітних установок навідстані, із захищених позицій, не піддаючи ризику життя нашихвійськовослужбовців», - додав Секретар РНБО України.

На полігоні були продемонстровані та випробувані новібоєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні длявикористання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряддля популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».

«Усі нові розробки українського ОПК, які пройшливипробування, продемонстрували свою високу ефективність, та після взяття їх наозброєння значно посилять наш військовий потенціал», - підкреслив О. Турчинов.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные