Новини та події

18.09.2018
Джерело: УкрОборонПром

РС-80 "Оскол" від ДАХК "Артем": вогневе застосування бомбардувальником Су-24М

РС-80 "Оскол" від ДАХК "Артем": вогневе застосування бомбардувальником Су-24М

Некеровані реактивні снаряди РС-80 "Оскол", якірозроблені та виготовляються ДАХК "Артем", що входить до складу"Укроборонпрому", успішно пройшли черговий етап Державнихвипробувань, що  проводяться випробувальною бригадою Державногонауково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військовоїтехніки Міністерства оборони України під контролем Державної комісії.

Для випробувань РС-80 був залучений льотний склад та фронтовібомбардувальники Су-24М однієї з бригад Повітряних Сил Збройних Сил України,які здійснювали вильоти на вогневе застосування нової зброї.  Під часвипробувань, у присутності замовника, було підтверджено відповідність РС-80тактико-технічним характеристикам та можливість їх застосування з бойовихлітаків.

РС-80 "Оскол", калібром 80-мм, мають надзвуковушвидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а такожназемних платформ. РС-80 призначена для знищення живої сили противника,бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільшефективного знищення противника, конструктори ДАХК "Артем"передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами.

 

Наприклад, оснащення цієї ракети пучково-осколковою бойовоючастиною з програмованим підривачем дозволяє здійснювати підрив ракетибезпосередньо у повітрі у декількох метрах від цілі. У порівнянні із звичайнимпідривом, який проходить після удару ракети об землю, повітряний підривдозволяє направити на противника більшу кількість осколків, що значно підвищуєефективність ураження цілі. При цьому дальність ураження наземних цілейстановить понад 7 км. Окрім того, РС-80 може оснащуватись і кумулятивноюбойовою частиною, для знищення бронетехніки противника.

style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media" allowFullScreen="true">

В цей же час, фронтовий бомбардувальник Су-24М, є одним знайбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних Сил ЗСУ. Вінпризначений для  завдання ракетно-бомбових ударів по наземним силампротивника та має широку номенклатуру озброєння, включаючи бомби та ракети.Загалом, Су-24М може підняти до 8 т. різноманітного озброєння. Су-24М оснащенийкрилом змінної стрілоподібності, що забезпечує найкращі аеродинамічніхарактеристики на всіх режимах польоту, включаючи надзвукову швидкість у 1700км/год. Саме завдяки таким можливостям Су-24М, ракети РС-80 "Оскол"від ДАХК "Артем" були випробувані на всіх режимах польоту та під часрізних погодних умов.

Наразі РС-80 вже пройшли випробування з наземних платформ,вертольотів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідністьосновним тактико-технічним характеристикам. Таким чином, проведення Державнихвипробувань цих ракет, що є обов‘язковою умовою прийняття цих ракет наозброєння Збройними Силами України, знаходиться на фінальній стадії.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные