Новини та події

17.01.2018
Джерело: Рада національної безпеки і оборони України

На засіданні РНБО схвалили Державне оборонне замовлення

На засіданні РНБО схвалили Державне оборонне замовлення
Рада національної безпеки і оборони України розглянула тасхвалила «Основні показники Державного оборонного замовлення на 2018-2020роки».

Представлений на розгляд РНБО України проект основнихпоказників Державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки базується нафінансовому ресурсі, визначеному у Державному бюджеті України на цей рік, тапоказниках наступних двох років, передбачених Основними напрямами бюджетноїполітики на 2018-2020 роки.

З 2017 року запрацювала трирічна система Державногооборонного замовлення, що дозволило державним замовникам і виконавцям ДОЗ більшчітко планувати свою роботу та ресурси.

За результатами виконання Державного оборонного замовлення у2017 році до Збройних Сил України поставлено майже 2,5 тисячі зразківозброєння, військової техніки та спеціальних виробів та понад 27,0 тисяч ракеті боєприпасів.

Пріоритетними напрямами державного оборонного замовлення у2018 році має стати забезпечення Збройних Сил України сучасною ракетною табронетанковою технікою; засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряноїоборони; безпілотними авіаційними комплексами та антиснайперськими системамитощо.

«Наш ОПК вже спроможний забезпечити виконання складних тамасштабних програм», - наголосив Секретар РНБО України Олександр Турчинов,повідомивши, що в поточному році заплановано збільшення фінансування Державногооборонного замовлення до рівня 21,3 мільярдів гривень, що на 37% більше, ніж у2017 році.

«Нам треба вжити всіх можливих заходів для того, щоб кожнагривня спрацювала на підвищення рівня оснащення українського війська новітнімизразками озброєння та військової техніки», - наголосив він.

Крім того, на засіданні члени РНБО України обговорили іпідтримали проект закону «Про національну безпеку України».

Цей закон розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО,США та Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази увідповідність до стандартів держав-членів НАТО. Після ухвалення Парламентом цейзакон має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сферінаціональної безпеки і оборони. 

За словами Секретаря РНБО України, закон «Про національнубезпеку України» має узагальнити та привести до єдиного знаменника усі вжездійснені та заплановані реформи сектору безпеки і оборони України, «а такожпоєднати у собі не тільки базові засади національної безпеки, а й питаннядемократичного цивільного контролю та основи планування у цих сферах».

Він додав, що законопроект спрямовано на підвищенняефективності діяльності всіх складових сектору безпеки і оборони відповідно донорм і стандартів НАТО та ЄС.

«Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливимелементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії»,- наголосив О. Турчинов у коментарі.

 

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные