Новини та події

19.12.2022
Джерело: Мілітарний

Британія поставить Україні сотні тисяч боєприпасів до артилерії у 2023 році

Британія поставить Україні сотні тисяч боєприпасів до артилерії у 2023 році
Велика Британія у наступному році поставить Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів.

Про це повідомили на сайті британського уряду.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак 19 грудня відвідає Латвію, де обговорить поточні зусилля з протидії російській агресії в Північному та Балтійському регіоні зі своїми колегами з Об’єднаних експедиційних сил (JEF).

Повідомляється, що Ріші Сунак закличе лідерів JEF підтримувати Україну і в 2023 році: надавати постійну військову допомогу, зокрема летальну зброю, а також економічну та політичну допомогу.

Руші Сунак, Прем'єр-міністр Великої Британії

Заклик британського прем’єра пролунає, коли Велика Британія оголосить про постачання сотень тисяч артилерійських боєприпасів наступного року відповідно до контракту на 250 мільйонів фунтів стерлінгів, який забезпечить постійний потік критично важливих боєприпасів до артилерії Збройних Сил України протягом 2023 року.

Снаряди 155 мм. Фото: mcalestersupportsdefense.com

Зазначається, що Британія з лютого цього року вже поставила Україні понад 100 000 одиниць боєприпасів, реактивні системи залпового вогню та інше озброєння.

РСЗВ M270, яка використовувалася для підготовки українських військових у Великій Британії. Липень 2022. Кадр з відео від Sky News

Також нещодавно стало відомо про передачу 125 зенітних установок для протидії російським ударам по критичній інфраструктурі та об’єктах енергетики.

На засіданні JEF, яке об’єднує лідерів Данії, Фінляндії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Нідерландів, Швеції, Норвегії та Великої Британії, також виступить президент України Володимир Зеленський.

На саміті лідери обговорять обороноздатність, необхідну українським силам, у тому числі подальше посилення протиповітряної оборони.

Українські військові під час навчань у Великій Британії, грудень 2022 Фото: Міноборони Великої Британії

Українські військові продовжують навчання у Великій Британії. Міністерство оборони країни показало навчання українських військових у Північній Англії.

Українські військові під час навчань у Великій Британії, грудень 2022 Фото: Міноборони Великої Британії

Нагадаємо, у 2023 році Велика Британія планує провести навчання для 19 200 українських військовослужбовців.

Крім того, в рамках навчань INTERFLEX до нового року завершать навчання приблизно 10 000 військових України.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные